Volg culi-sandra.nl op:

Risotto met pompoen en parmezaan

It’s that time of the week again! In het kader van Meat Free Monday publiceer ik elke maandag een vegetarisch gerecht. Zo voldoe ik ook meteen aan mijn goede voornemen om minder vlees te eten. Vandaag op het menu: risotto met pompoen.

Deze risotto met pompoen en parmezaan maakte ik tijdens een kookworkshop met collega’s in Amsterdam. Ondanks dat ik geen grote fan ben van pompoen, vond ik dit recept wel erg lekker!

Recept risotto met pompoen en parmezaan

(voor 4 personen)

  • 250 gr risottorijst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1/2 pompoen (flespompoen)
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 l hete groentenbouillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr parmezaan
  • peper

Hak de ui en de knoflook fijn en snijd de pompoen in kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in wat olie. Voeg de pompoen toe en bak de rijst kort mee. Blus af met een scheut witte wijn.

Voeg wat bouillon toe, breng aan de kook en blijf de risotto roeren. Doe zo steeds wat bouillon bij de risotto. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.

Roer de boter en de geraspte kaas door de risotto om deze nog smeuïger te maken en serveer direct.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter