Wat een lekker recept: rode bieten pannenkoeken met chocolade en veel vers fruit. Bieten en chocolade combineren heel goed, dus in dit recept voeg ik wat cacaopoeder toe aan het beslag, dat geeft ook een ‘diepere’ smaak aan de bietenpannenkoeken. Heel lekker!
Bietenpannenkoekjes
Oops, I did it again! Ja hoor, wéér een nieuw recept toegevoegd aan mijn toch al niet kleine verzameling pannenkoek recepten. Maar wel heel bijzondere deze keer.
Deze mooie roze pannenkoeken zijn echt weer eens wat anders! Voor wat extra frisheid strooi je nog een handje blauwe bessen, aardbeien en bramen over je rode bieten pannenkoeken en wat ahornsiroop smaakt er ook geweldig bij.
Voedzame bietenpannenkoeken
Omdat ik deze geweldige roze pannenkoeken ook aan onze dreumes en baby wilde serveren, besloot ik ze wat voedzamer te maken door geen gewone bloem te gebruiken, maar boekweitmeel. Daar kunnen pannenkoeken wat zwaar van worden, maar doordat je bakpoeder gebruikt, worden deze bietenpannenkoeken toch lekker luchtig.
Roze pannenkoeken

Mocht je je het afvragen: voor deze bietenpannenkoekjes gebruik je geen roze kleurstof, enkel de natuurlijke kleurstoffen die in de bieten zitten zorgen voor de spectaculaire roze kleur van het beslag. Het is slim om de pannenkoeken op een zacht vuurtje te bakken, dan behouden ze deze mooie roze-rode kleur ook goed.
Voorgekookte rode bieten
Voor dit recept maak ik gebruik van voorgekookte rode bieten, die kun je in vrijwel elke supermarkt kopen, ze liggen in de koeling. Super handig en voor dit recept voor roze pannenkoeken zijn ze ideaal.
Restje over?
Bietjes over na het maken van dit recept? Je kunt ze heel goed gebruiken in een smoothie met rode biet, appel en gember. Tip: bak gerust een dubbele portie rode bieten pannenkoeken. Je kunt de roze pannenkoeken nog ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook heel goed invriezen.


Rode bieten pannenkoeken met chocolade
Ingrediënten
- 125 gr boekweitmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 el cacao
- 1 snufje zout
- 150 gr ricotta
- 2 eieren
- 2 rode bietjes (gekookt)
- 1 banaan
- 1 tl vanille-extract
- 100 ml melk
- 2 el zonnebloemolie
- Om te serveren: agavesiroop en vers fruit
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Doe alle ‘natte’ ingrediënten (ricotta, eieren, bietjes, vanille-extract, melk, olie en de banaan) in een blender en meng het volledig glad. Giet dit mengsel over in een kom.
- Zeef het boekweitmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit met een garde door de natte ingrediënten.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep 3-4 lepels beslag in de pan (ik gebruik een jus-lepel). Bak de pannenkoeken op een zacht vuurtje aan beide kanten gaar.
- Serveer de rode bietenpannenkoekjes met veel vers fruit en wat ahornsiroop.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties