Menu
ontbijt

Rode bieten pannenkoeken met chocolade

rode bieten pannenkoeken

Wat een lekker recept: rode bieten pannenkoeken met chocolade en blauwe bessen. Bieten en chocolade combineren heel goed, dus in dit recept voeg ik wat cacaopoeder toe aan het beslag, dat geeft ook een ‘diepere’ smaak aan de bietenpannenkoeken. Heel lekker!

Bietenpannenkoekjes

Oops, I did it again! Ja hoor, wéér een nieuw recept toegevoegd aan mijn toch al niet kleine verzameling pannenkoek recepten. Maar wel heel bijzondere deze keer. Deze mooie roze pannenkoeken zijn echt weer eens wat anders! Voor wat extra frisheid strooi je nog een handje blauwe bessen en bramen over je rode bieten pannenkoeken en serveer je er wat losgeklopte ricotta en ahornsiroop bij.

Roze pannenkoeken

Mocht je je het afvragen: voor deze bietenpannenkoekjes gebruik je geen roze kleurstof, enkel de natuurlijke kleurstoffen die in de bieten zitten zorgen voor de spectaculaire roze kleur van het beslag. Het is slim om de pannenkoeken op een zacht vuurtje te bakken, dan behouden ze deze mooie roze-rode kleur ook goed.

Voor dit recept maak ik gebruik van voorgekookte rode bieten, die kun je in vrijwel elke supermarkt kopen, ze liggen in de koeling. Super handig en voor dit recept voor roze pannenkoeken zijn ze ideaal.

Restje over?

Bietjes over na het maken van dit recept? Je kunt ze heel goed gebruiken in een smoothie met rode biet, appel en gember. Tip: bak gerust een dubbele portie rode bieten pannenkoeken. Je kunt de roze pannenkoeken nog ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook heel goed invriezen.

Rode bieten pannenkoeken met chocolade

4 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: PancakesNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

15

minutes
Calorieën

325

kcal

Deze mooie luchtige roze pannenkoeken krijgen hun kleur van rode bietjes (die proef je niet terug). Met wat cacaopoeder geef je extra smaak en diepte aan het beslag.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 bloem

  • 2 tl 2 bakpoeder

  • 2 el 2 cacao

  • 1 snufje 1 zout

  • 250 gr 250 ricotta + eventueel extra voor het serveren

  • 4 4 eieren

  • 2 2 rode bietjes (gekookt)

  • 2 tl 2 vanille-extract

  • 100 ml 100 melk

  • 25 gr 25 boter, gesmolten

  • Om te serveren: agavesiroop en blauwe bessen/bramen

Bereiding

  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit door elkaar.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers los met de ricotta. Klop dit mengsel met een garde door het bloem-mengsel.
  • Snijd de bietjes in stukjes en doe deze samen met de vanille en de melk in een hoge mengkom. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Roer de gesmolten boter erdoor en klop het mengsel met een garde langzaam door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer en schep voorzichtig door het beslag.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep 3-4 lepels beslag in de pan (ik gebruik een jus-lepel). Bak de pannenkoeken op een zacht vuurtje aan beide kanten gaar.
    Serveer de rode bietenpannenkoekjes met wat extra ricotta, siroop en blauwe bessen en/of bramen.

Opmerkingen

  • Tip: draag een schort tegen eventuele vlekken van de rode bieten!
  • Tip: maak een dubbele portie. Als je de pannenkoeken met rode biet de volgende ochtend even opwarmt in de magnetron of een droge koekenpan, zijn ze nog steeds erg lekker!
Recept bietenpannenkoeken

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter