Menu
lunch

Rode bieten spread – roomkaas rode biet

Rode bieten spread

Ken je die rode bieten spread – of roomkaas met rode biet van de Appie? Ik vind ‘m superlekker. Eigenlijk is het gewoon een mengsel van roomkaas, geitenkaas en rode biet. Super simpel! Ik besloot er zelf een variant op te maken, en dat is deze rode bietenspread geworden. Zelf eet ik de spread graag als lunch op knäckebröd, met wat pijnboompitten en cress erop.

Rode bieten spread bij de borrel

Deze roomkaas met rode biet is dus lekker bij de lunch, maar je kunt hem ook prima serveren bij de borrel. Smeersels zijn altijd populair bij de borrel, en deze mooie roze spread is een kleurrijke toevoeging aan de borreltafel! Lekker op een toastje of op stokbrood.

Variaties op de bieten roomkaas

Het is altijd leuk om een beetje te variëren met een recept, dus daarom een paar tips:

  • Vervang de helft van de roomkaas door smeerbare geitenkaas
  • Garneer met zwarte sesamzaadjes in plaats van pijnboompitten
roomkaas rode biet

Voorgekookte bietjes

Voor dit recept maak ik gebruik van de kant-en-klaar gevacumeerde bietjes die je in het koelschap kunt vinden. De meeste supermarkten verkopen dit wel. Deze bietjes zijn voorgekookt en kun je dus zo gebruiken. Overgebleven bietjes zijn heerlijk in een smoothie, of gebruik ze in een lunchsalade.

Rode bieten spread – roomkaas rode biet

5 from 3 stemmen
Gang: LunchKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor ca

6

crackers
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

157

kcal

Deze roomkaas met rode biet is erg lekker als lunch op een cracker, maar je kunt de spread ook goed serveren bij de borrel!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 roomkaas

  • 1 1 klein bietje (gaar)

  • 1 1 citroen

  • 4 el 4 pijnboompitten

  • cress

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Blijf erbij en schud ze regelmatig om, want ze verbranden snel!
  • Doe de roomkaas met het bietje in de keukenmachine en mix het helemaal glad. Is de kleur niet roze genoeg naar je zin? Dan kun je een beetje bietensap toevoegen uit het pakje met bietjes.
  • Rasp de citroen en meng de rasp door de rode bieten spread.
  • Je bieten roomkaas is nu klaar voor gebruik. Smeer bijvoorbeeld op crackers en garneer met de pijnboompitjes en verse cress.

Opmerkingen

  • Je kunt de spread een dag of twee bewaren in de koelkast. Doe de spread in een goed afsluitbaar (weck)potje.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept bieten roomkaas

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter