Ken je die rode bieten spread – of roomkaas met rode biet van de Appie? Ik vind ‘m superlekker. Eigenlijk is het gewoon een mengsel van roomkaas, geitenkaas en rode biet. Super simpel! Ik besloot er zelf een variant op te maken, en dat is deze rode bietenspread geworden. Zelf eet ik de spread graag als lunch op knäckebröd, met wat pijnboompitten en cress erop.
Rode bieten spread bij de borrel
Deze roomkaas met rode biet is dus lekker bij de lunch, maar je kunt hem ook prima serveren bij de borrel. Smeersels zijn altijd populair bij de borrel, en deze mooie roze spread is een kleurrijke toevoeging aan de borreltafel! Lekker op een toastje of op stokbrood.
Variaties op de bieten roomkaas
Het is altijd leuk om een beetje te variëren met een recept, dus daarom een paar tips:
- Vervang de helft van de roomkaas door smeerbare geitenkaas
- Garneer met zwarte sesamzaadjes in plaats van pijnboompitten


Voorgekookte bietjes
Voor dit recept maak ik gebruik van de kant-en-klaar gevacumeerde bietjes die je in het koelschap kunt vinden. De meeste supermarkten verkopen dit wel. Deze bietjes zijn voorgekookt en kun je dus zo gebruiken. Overgebleven bietjes zijn heerlijk in een smoothie, of gebruik ze in een lunchsalade.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties