Volg culi-sandra.nl op:
Rode bietenpannenkoekjes met chocolade en blauwe bessen

Rode bietenpannenkoekjes met chocolade

Oops, I did it again! Ja hoor, wéér een nieuw recept toegevoegd aan mijn toch al niet kleine verzameling pannenkoek recepten. Maar wel heel bijzondere deze keer: rode bietenpannenkoekjes met chocolade en blauwe bessen. Alleen al het beslag ziet er toch fantastisch uit? Bieten en chocolade combineren heel goed, dus in dit recept voeg ik wat cacaopoeder toe aan het beslag en ik serveer de bietenpannenkoeken met chocoladesaus, een heerlijke combinatie. Voor wat extra frisheid strooi je nog een handje blauwe bessen over je rode bieten pancakes. Een gezonde en lekkere toevoeging!

Roze pannenkoeken

Mocht je je het afvragen: voor deze bieten pannenkoekjes gebruik je geen roze kleurstof, enkel de natuurlijke kleurstoffen die in de bieten zitten zorgen voor de spectaculaire roze kleur van het beslag. Het is slim om de pannenkoeken op een zacht vuurtje te bakken, dan behouden ze deze mooie roze-rode kleur ook goed. Voor dit recept maak ik gebruik van voorgekookte rode bieten, die kun je in vrijwel elke supermarkt kopen, ze liggen in de koeling. Super handig en voor dit recept zijn ze ideaal. Bietjes over? Je kunt ze heel goed gebruiken in een smoothie met rode biet, appel en gember.

Recept rode bietenpannenkoekjes

Voor 4 personen (ca 4-5 pannenkoekjes per persoon)

  • 100 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • snufje zout
  • 250 gr ricotta
  • 4 eieren
  • 2 rode bietjes (voorgekookt)
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 ml melk
  • 25 gr gesmolten boter
  • Om in te bakken: boter of olie
  • Om te serveren: chocoladesaus en blauwe bessen

Tip: draag een schort tegen eventuele vlekken van de rode bieten!

Zo maak je de rode bietenpannenkoeken:

  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit door elkaar.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers los met de ricotta. Klop dit mengsel met een garde door het bloem-mengsel.
  • Snijd de bietjes in stukjes en doe deze samen met de vanille en de melk in een hoge mengkom. Pureer met een staafmixer helemaal glad. Roer de gesmolten boter erdoor en klop het mengsel met een garde langzaam door het beslag.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer en schep voorzichtig door het beslag. Als het beslag te dik is kun je eventueel nog wat extra melk toevoegen.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep 3-4 lepels beslag in de pan (ik gebruik een jus-lepel). Bak de pannenkoeken op een zacht vuurtje aan beide kanten gaar.
  • Serveer de rode bietenpannenkoekjes met chocoladesaus en blauwe bessen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter

Volg Culi-Sandra op Facebook