Dit roerei met cottage cheese is een ideaal gerechtje voor een snel ontbijtje of lunch. Het zit bomvol eiwitten, dus het vult goed! Een kleine tomatensalade ernaast is erg lekker en zo heb je meteen een portie groenten binnen.
Koolhydraatarme lunch
Zelf eet ik dit roerei graag op een snee volkorenbrood, maar je kunt het ook zonder brood serveren natuurlijk. Dan heb je een koolhydraatarme lunch die toch heel voedzaam is.
Verse kruiden
Je kunt trouwens lekker variëren met dit recept. Basilicum geeft heel veel smaak aan je ei, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken, net wat je in huis hebt. Denk aan bieslook of peterselie bijvoorbeeld, dat is ook erg lekker!
Wat is cottage cheese?
Cottage cheese – of hüttenkäse – vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Het is een verse kaas die korrelig van structuur is en het smaakt heel erg fris, een beetje als kwark. Cottage cheese zit vol eiwitten en is laag aan calorieën. Bovendien zitten er veel mineralen en vitamines in, wat het een lekkere en voedzame aanvulling op dit roerei maakt.
Het is een heerlijk ingrediënt als basis voor een lichte lunch of ontbijt. Zo kun je er ook dit cottage cheese ontbijt met noten en fruit mee maken. Of deze cottage cheese pannenkoeken.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties