Dit roerei met cottage cheese is een ideaal gerechtje voor een snel ontbijtje of lunch. Het zit bomvol eiwitten, dus het vult goed! Een kleine tomatensalade ernaast is erg lekker en zo heb je meteen een portie groenten binnen.
Koolhydraatarme lunch
Zelf eet ik dit roerei graag op een snee volkorenbrood, maar je kunt het ook zonder brood serveren natuurlijk. Dan heb je een koolhydraatarme lunch die toch heel voedzaam is.
Verse kruiden
Je kunt trouwens lekker variëren met dit recept. Basilicum geeft heel veel smaak aan je ei, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken, net wat je in huis hebt. Denk aan bieslook of peterselie bijvoorbeeld, dat is ook erg lekker!
Wat is cottage cheese?
Cottage cheese – of hüttenkäse – vind je tegenwoordig in elke supermarkt. Het is een verse kaas die korrelig van structuur is en het smaakt heel erg fris, een beetje als kwark. Cottage cheese zit vol eiwitten en is laag aan calorieën. Bovendien zitten er veel mineralen en vitamines in, wat het een lekkere en voedzame aanvulling op dit roerei maakt.
Het is een heerlijk ingrediënt als basis voor een lichte lunch of ontbijt. Zo kun je er ook dit cottage cheese ontbijt met noten en fruit mee maken. Of deze cottage cheese pannenkoeken.

Roerei met cottage cheese en basilicum
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 el cottage cheese
- 1 handje verse basilicum
- peper en zout
Zo maak je het
- Klop de eieren los met de cottage cheese. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter of olijfolie in een kleine koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Blijf het ei continue verplaatsen in de pan totdat het gaar is (maar niet droog).
- Je kunt het roerei zo eten, maar het is ook erg lekker op een stuk volkorenbrood.
- Garneer het roerei met een handje fijngesneden basilicum en serveer er eventueel wat gehalveerde cherrytomaten naast.
Voedingswaarden

Nog geen reacties