Menu
sausjes

Romige pepersaus – lekker bij vlees

Entrecote met romige pepersaus

Zelf pepersaus maken is helemaal niet moeilijk. Voor dit recept heb je welgeteld vijf ingrediënten nodig. Daar houden we van! Het is dan ook een prima recept om achter de hand te houden voor de feestdagen. Want vaak komt er dan toch een stukje vlees op tafel. Deze pepersaus is lekker bij een mooie entrecote bijvoorbeeld, of een biefstuk. Maar hij smaakt ook prima over een stukje kip. Een goede tip om veel smaak te krijgen aan je pepersaus, is om de saus te maken in de pan waarin je het vlees hebt aangebakken. Door die ‘aanbaksels’ krijgt je saus een lekkere smaak! Maak de pan dus vooral niet schoon voordat je de saus gaat maken. Scheelt ook weer afwas ;-)

Peperkorrels

In dit recept maak ik gebruik van groene peperkorrels uit een potje. Deze kun je in de meeste goed gesorteerde supermarkten wel vinden (het staat meestal bij de pesto). Mocht je deze niet kunnen vinden, of als je wel houdt van pepersaus maar niet van hele korrels peper in je mond, dan kun je ook een flinke theelepel ‘droge’ hele peperkorrels (die je normaal in de pepermolen zou doen) fijnmalen met behulp van een vijzel, en deze door de saus roeren.

Pepersaus zonder alcohol

In veel recepten voor pepersaus wordt gebruik gemaakt van brandy. Ook ik heb een scheutje gebruikt om de saus mee op smaak te brengen. Gebruik je liever geen alcohol in je recepten? Geen probleem, je kunt de brandy dan ook heel goed vervangen door een halve eetlepel Worshestershiresaus.

Romige pepersaus – lekker bij vlees

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: FeestelijkDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

162

kcal

Dit recept voor pepersaus is erg simpel en de saus is in enkele minuten klaar. De romige pepersaus smaakt lekker bij een mooi stukje vlees.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje

  • 1 teen knoflook

  • 1 scheutje Brandy (of vervang door 1/2 el Worcestershiresaus

  • 150 ml slagroom

  • 30 gr groene peperkorrels uit een potje (of 1 flinke tl droge, fijngemalen peperkorrels)

Bereiding

  • Bereid eerst het vlees dat je bij de saus wilt serveren en laat het rusten terwijl je de saus maakt. Maak de pan waarin je het vlees hebt gebakken vooral niet schoon! Dit geeft namelijk smaak aan de saus.
  • Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en doe deze in de niet schoongemaakte pan. Voeg eventueel nog wat boter toe als de pan te droog is. Fruit dit zachtjes aan en blus het af door er een scheutje brandy bij te doen. Laat dit een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Voeg de slagroom en de peperkorrels toe en roer alles zachtjes door elkaar. Laat de saus een paar minuten inkoken tot de gewenste dikte. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Opmerkingen

  • Je kunt de saus eventueel vooraf maken en later weer opwarmen.
Recept pepersaus

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter