Menu
lunch

Roodlofsalade met blauwe kaas

Roodlofsalade met blauwe kaas

Deze roodlofsalade met blauwe kaas, walnoten, peer en honing is supermakkelijk te maken. Echt een klassieke combinatie: roodlof of witlof met blauwe kaas. Helaas is de rode variant niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Je kunt in dit recept gerust de roodlof vervangen door witlof

Roodlof salade

Deze heerlijke, simpele salade met blauwe kaas kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er een hapje van maken door de overige ingrediënten in een blaadje roodlof te serveren bijvoorbeeld. Maar deze salade is ook lekker als voorgerecht, bijgerecht of lichte lunch.

Zelf serveerde ik hem tijdens de feestdagen, want het is een prachtig licht voorgerecht! Bekijk ook eens mijn andere Kerst recepten.

Verschil roodlof en witlof

Roodlof salade recept

Roodlof is een uit Italië afkomstige groente, het smaakt ietsje pittiger dan witlof. Verder kun je het op dezelfde manier gebruiken als witlof, maar kook deze mooie groente liever niet. Dan verliest hij namelijk de rode kleur die deze groente zo mooi maakt. In deze salade eet je de blaadjes van de groente rauw, en de mooie kleur wordt dan ook goed behouden.

Roodlof vervangen

Mocht je de rode variant van deze groente niet kunnen vinden, dan kun je in dit roodlofsalade recept ook prima de roodlof vervangen door witlof. De witte variant is eigenlijk altijd wel goed verkrijgbaar en daar kun je ook superveel lekkers maken. Denk bijvoorbeeld aan deze klassieke witlof uit de oven.

Variatietip: je kunt de peer ook vervangen door blokjes appel.

Roodlofsalade met blauwe kaas

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

534

kcal

Een simpele maar erg smakelijke salade die je ook als voorgerecht of hapje kunt serveren: roodlof of witlof met blauwe kaas, peer en walnoten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 stronk 1 roodlof of witlof

  • 50 gr 50 blauwe kaas

  • 0,5 0,5 peer

  • 5 5 walnoten

  • 1 tl 1 olijfolie

  • 1 tl 1 honing

  • 0,5 tl 0,5 mosterd

Bereiding

  • Was de roodlof of witlof en pel de blaadjes van de stronk af. Leg deze op een bord.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de lofblaadjes.
  • Snijd de peer in kleine blokjes en vul de blaadjes ermee.
  • Hak de walnoten en verdeel deze ook over de lofblaadjes.
  • Maak tot slot een simpele dressing van de olijfolie honing en mosterd en breng deze indien gewenst op smaak met wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en serveer meteen.
Recept roodlofsalade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter