Menu
lunch

Roodlofsalade met blauwe kaas

Roodlofsalade met blauwe kaas

Echt een klassieke combinatie: roodlof of witlof met blauwe kaas. Roodlof ziet er prachtig uit, maar is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Vervang het in dit recept gerust door witlof. Deze lofsalade met blauwe kaas, walnoten, peer en honing is supermakkelijk te maken en kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er een hapje van maken door de overige ingrediënten in een blaadje roodlof te serveren bijvoorbeeld. Maar deze salade is ook lekker als voorgerecht, bijgerecht of lichte lunch.

Verschil roodlof en witlof

Roodlof is een uit Italië afkomstige groente, het smaakt ietsje pittiger dan witlof. Verder kun je het op dezelfde manier gebruiken als witlof, maar kook deze mooie groente liever niet. Dan verliest hij namelijk de rode kleur die deze groente zo mooi maakt. Mocht je geen roodlof kunnen vinden, dan kun je het in dit recept voor roodlofsalade ook prima vervangen door witlof.

Roodlofsalade met blauwe kaas

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

534

kcal

Een simpele maar erg smakelijke salade die je ook als voorgerecht of hapje kunt serveren: roodlof of witlof met blauwe kaas, peer en walnoten.

Ingrediënten

  • 1 stronk roodlof of witlof

  • 50 gr blauwe kaas

  • 0,5 peer

  • 5 walnoten

  • 1 tl olijfolie

  • 1 tl honing

Bereiding

  • Was de roodlof of witlof en pel de blaadjes van de stronk af. Leg deze op een bord.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de lofblaadjes.
  • Snijd de peer in kleine blokjes en vul de blaadjes ermee.
  • Hak de walnoten en verdeel deze ook over de lofblaadjes.
  • Maak tot slot een simpele dressing van de olijfolie en honing, en breng deze indien gewenst op smaak met wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter