Deze roodlofsalade met blauwe kaas, walnoten, peer en honing is supermakkelijk te maken. Echt een klassieke combinatie: roodlof of witlof met blauwe kaas. Helaas is de rode variant niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Je kunt in dit recept gerust de roodlof vervangen door witlof
Roodlof salade
Deze heerlijke, simpele salade met blauwe kaas kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er een hapje van maken door de overige ingrediënten in een blaadje roodlof te serveren bijvoorbeeld. Maar deze salade is ook lekker als voorgerecht, bijgerecht of lichte lunch.
Zelf serveerde ik hem tijdens de feestdagen, want het is een prachtig licht voorgerecht! Bekijk ook eens mijn andere Kerst recepten.
Verschil roodlof en witlof


Roodlof is een uit Italië afkomstige groente, het smaakt ietsje pittiger dan witlof. Verder kun je het op dezelfde manier gebruiken als witlof, maar kook deze mooie groente liever niet. Dan verliest hij namelijk de rode kleur die deze groente zo mooi maakt. In deze salade eet je de blaadjes van de groente rauw, en de mooie kleur wordt dan ook goed behouden.
Roodlof vervangen
Mocht je de rode variant van deze groente niet kunnen vinden, dan kun je in dit roodlofsalade recept ook prima de roodlof vervangen door witlof. De witte variant is eigenlijk altijd wel goed verkrijgbaar en daar kun je ook superveel lekkers maken. Denk bijvoorbeeld aan deze klassieke witlof uit de oven.
Variatietip: je kunt de peer ook vervangen door blokjes appel.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties