Echt een klassieke combinatie: roodlof of witlof met blauwe kaas. Roodlof ziet er prachtig uit, maar is niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Vervang het in dit recept gerust door witlof. Deze lofsalade met blauwe kaas, walnoten, peer en honing is supermakkelijk te maken en kun je op verschillende manieren serveren. Je kunt er een hapje van maken door de overige ingrediënten in een blaadje roodlof te serveren bijvoorbeeld. Maar deze salade is ook lekker als voorgerecht, bijgerecht of lichte lunch.
Verschil roodlof en witlof


Roodlof is een uit Italië afkomstige groente, het smaakt ietsje pittiger dan witlof. Verder kun je het op dezelfde manier gebruiken als witlof, maar kook deze mooie groente liever niet. Dan verliest hij namelijk de rode kleur die deze groente zo mooi maakt. Mocht je geen roodlof kunnen vinden, dan kun je het in dit recept voor roodlofsalade ook prima vervangen door witlof.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties