In de winter vind ik niets fijner dan overdag al aan de slag te gaan met koken. Het liefst maak ik dan een stoofpotje dat lekker lang mag pruttelen op het vuur. Een uur, twee uur, drie uur… Hoe langer hoe lekkerder! En oh man, wat is dit lekker! Ook le husband maak ik natuurlijk ontzettend blij met een recept waar én stoofvlees én spekjes in zitten. En over het bier nog maar niet te spreken… ;-)
Speciaalbier voor stoofvlees
Over dat bier… Je kunt zelf kiezen welk bier je gebruikt. Een gewoon pilsje kan sowieso, maar donker bier smaakt ook heel erg lekker. Zelf gebruikte ik deze keer een speciaalbiertje: ‘Waterwolf’ van brouwerij HOOP. Ik ben altijd wel gecharmeerd van kleinschalige brouwerijen en dat deze vlakbij mijn huis is, maakt het extra leuk! Waterwolf is een heerlijk fris biertje met een citrusachtige afdronk. Superlekker en het zuur in het bier zorgt ervoor dat het vlees extra mals wordt.
Als je fan bent van koken met bier, dan vind je deze uiensoep met bier en deze mini steak and ale pies vast ook lekker!
Stoofvlees met friet
Ik vind het ‘t lekkerst om hier friet bij te eten, maar je kunt het ook eten met aardappelpuree, gekookte rijst of lekker bruin boerenstokbrood.
Tip: stoofvlees smaakt de volgende dag misschien wel nóg lekkerder. Je kunt dit recept dan ook prima een dag van te voren maken. En maak gerust een grotere hoeveelheid, je kunt het goed invriezen.
Tip 2: het is heel lekker om het biertje dat je in de stoofpot doet, ook te serveren bij het eten!
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Anne-Marie
13 januari 2017 at 07:40Wat een heerlijk stoofpotje, echt perfect voor dit koude winterweer. Ik ga ‘m maken!!