weekendgerechten

Runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen

Runderrollade uit de oven

Als je het jezelf makkelijk wilt maken met Kerst of Pasen, dan ga je voor een runderrollade uit de oven. Je hoeft enkel een mooie rollade te kopen, deze even aan te braden en de oven doet de rest van het werk. De gebakken aardappels en wortelen met knoflook en tijm smaken er heerlijk bij.

Recept runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen

Voor 2 personen

  • 400 gr runderrollade
  • 400 gr kriel aardappels
  • 400 gr wortelen
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • roomboter
  • runderbouillon

Zo maak je de rollade uit de oven met aardappels en wortel

  • Haal de rollade een uurtje voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de teen knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Halveer de krieltjes en snijd de wortelen in hapklare stukken. Doe ze met 2 el olijfolie, de fijngehakte knoflook en de blaadjes van de takjes tijm in een ovenschaal. Meng goed door elkaar en bak deze twintig minuten in de oven.
  • Braad ondertussen de rollade aan in een mengsel van olie en boter, op een hoog vuur. Zorg dat hij mooi bruin wordt van buiten, maar niet verbrand. Maak de pan hierna nog niet schoon!
  • Haal de ovenschaal met aardappels en wortel uit de oven, leg de rollade erop en bak nog twintig minuten verder in de oven.
  • Maak ondertussen een jus door de aanbaksels van de runderrollade los te roeren met runderbouillon en wat extra boter.
  • Verdeel de aardappels en wortelen over twee borden. Knip het touw van de rollade, snijd de runderrollade in plakken en serveer  met de jus.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten