vlees

Runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen

Runderrollade uit de oven

Als je het jezelf makkelijk wilt maken met Kerst of Pasen, dan ga je voor een runderrollade uit de oven. Je hoeft enkel een mooie rollade te kopen, deze even aan te braden en de oven doet de rest van het werk. De gebakken aardappels en wortelen met knoflook en tijm smaken er heerlijk bij.

Tips voor het braden van rollade

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het aanbraad.
  • Het aanbraden van de rollade is erg belangrijk voor de smaak. Zorg dat je de rollade aan alle kanten mooi bruin bakt.
  • Je kunt met behulp van een vleesthermometer checken of de rollade gaar is. Vraag advies aan je slager, die kan je hierover goed adviseren.

Runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen

0 from 0 votes
Course: DinerCuisine: KerstDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

500

kcal
Rusten

10

minuten

Een makkelijk recept voor bijvoorbeeld Kerst: runderrollade uit de oven met aardappels en wortelen.

Ingrediënten

  • 400 gr runderrollade

  • 400 gr krielaardappelen

  • 400 gr wortelen

  • 1 teen knoflook

  • 3 takjes tijm

  • roomboter

  • runderbouillon

Bereiding ro

  • Haal de rollade een uurtje voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de teen knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Halveer de krieltjes en snijd de wortelen in hapklare stukken. Doe ze met 2 el olijfolie, de fijngehakte knoflook en de blaadjes van de takjes tijm in een ovenschaal. Meng goed door elkaar en bak deze twintig minuten in de oven.
  • Braad ondertussen de rollade aan in een mengsel van olie en boter, op een hoog vuur. Zorg dat hij mooi bruin wordt van buiten, maar niet verbrand. Maak de pan hierna nog niet schoon!
  • Doe de rollade in een andere ovenschaal en bak deze nog twintig minuten mee in de oven. Bedruip hem elke vijf minuten met het braadvet. Verpak hem daarna in aluminiumfolie en laat hem een minuut of tien rusten.
  • Maak ondertussen een jus door de aanbaksels van de runderrollade los te roeren met runderbouillon en wat extra boter.
  • Verdeel de aardappels en wortelen over de borden. Knip het touw van de rollade, snijd de runderrollade in plakken en serveer met de jus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten