Menu
bijgerechten

Sajoer boontjes – Indonesische boontjes

Sajoer boontjes

Hmmm, sajoer boontjes! Een heerlijk bijgerecht als onderdeel van een rijsttafel of bij rendang bijvoorbeeld. Je kunt een kant en klare boemboe kopen om zelf sajoer boontjes te maken, maar het is echt niet zo moeilijk om het from scratch te maken. Je hebt er een handvol ingrediënten voor nodig maar de meesten daarvan zul je ongetwijfeld al in je keukenkastje hebben liggen.

Pittige Indonesische boontjes

Doordat je zowel sambal als rode peper in dit gerecht gebruikt, zijn deze sajoer boontjes best pittig. Zelf kan ik het niet zo heel heet doven dus laat ik de rode peper meestal weg, haha! Maar ook dan zijn ze erg lekker en evengoed nog een klein beetje pittig. De kokosmelk maakt dit bijgerecht lekker romig en met een paar smaakmakers heb je binnen twintig minuten een heerlijk bijgerecht op tafel.

Sajoer boontjes – Indonesische boontjes

4 from 5 votes
Course: BijgerechtCuisine: IndonesischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

182

kcal

Deze licht pittige Indonesische sajoer boontjes zijn heerlijk bij rendang of als onderdeel van een rijsttafel.

Ingrediënten

  • 250 gr sperziebonen

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 0,5 rode peper -> als je van pittig houdt

  • 0,5 cm gember

  • 0,5 tl laos

  • 0,5 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)

  • 1 tl sambal badjak

  • 1 el ketjap manis

Bereiding Indonesische boontjes

  • Maak de sperziebonen schoon door het kopje en het kontje van de boontjes te snijden. Halveer ze eventueel zodat je hapklare stukken krijgt.
  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en bak deze zachtjes in wat zonnebloemolie tot de ui glazig wordt.
  • Snijd de gember fijn en doe deze samen met de laos, korianderzaad en sambal in de pan. Bak dit een minuutje mee.
  • Voeg de sperziebonen, kokosmelk en ketjap toe en laat de bonen ongeveer 10 minuten sudderen tot ze zacht zijn geworden en de kokosmelk grotendeels is verdampt.

Opmerkingen

  • De sajoerboontjes zijn heerlijk als onderdeel van een rijsttafel of als bijgerecht bij rendang (Indonesisch stoofvlees)
  • Restje over? Serveer het de volgende dag met wat rijst en lekkere pittige, Indonesische eieren.
Recept sajoer boontjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter