Hmmm, sajoer boontjes! Een heerlijk bijgerecht als onderdeel van een rijsttafel of bij rendang bijvoorbeeld. Je kunt een kant en klare boemboe kopen om zelf sajoer boontjes te maken, maar het is echt niet zo moeilijk om het from scratch te maken.
Je hebt er een handvol ingrediënten voor nodig maar de meesten daarvan zul je ongetwijfeld al in je keukenkastje hebben liggen.
Wat zijn sajoer boontjes?
Sajoer boontjes zijn sperziebonen die je klaarmaakt in een smaakvolle boemboe. Boemboes kun je in de supermarkt kant en klaar kopen, maar het is ook supermakkelijk om zelf boemboe te maken. Kijk maar naar onderstaand recept!
Aziatische smaakmakers
Voor dit recept heb je wel een paar Aziatische smaakmakers nodig, zoals laos en ketoembar (gemalen korianderzaad).
Misschien heb je het meeste al in je keukenkastjes en koelkast staan, en anders is een tripje naar de supermarkt of de toko genoeg om alles in huis te halen om dit recept voor sajoer boontjes te kunnen maken.
Pittige Indonesische boontjes
Doordat je zowel sambal als rode peper in dit gerecht gebruikt, zijn deze sajoer boontjes best pittig. Zelf kan ik het niet zo heel heet doven dus laat ik de rode peper meestal weg, haha! Maar ook dan zijn ze erg lekker en evengoed nog een klein beetje pittig.
De kokosmelk maakt dit bijgerecht lekker romig en met een paar smaakmakers heb je binnen twintig minuten een heerlijk bijgerecht op tafel.
Meer Indonesische recepten
Als je van de Indonesische keuken houdt, dan vind je deze pandanpannenkoeken en dit Gado gado recept vast ook erg lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
14 Reacties
Sariena
16 december 2022 at 13:45Altijd een succes dit recept!
Zeker ook lekker de dag erna
Sandra
18 december 2022 at 12:01Zo’n lief compliment, dankjewel!
Wilma van der Giessen
9 september 2022 at 17:42Wat een leuke site! Indisch koken is een van mijn hobbies! ( en het opeten ook hoor, haha) hierbij mijn recept. Ik hoor graag wat je er van vindt Vriendelijke groeten, Wilma
500 gram sperzieboontjes
1,5 ons kipfilet
of 250 gram spekblokjes (klein bakje)
3 teentjes knoflook
2 grote uien
1 bouillontablet
2 plakjes verse djahé of 1 theelepel (gember) poeder
2 plakjes laos of 1 theelepel poeder
2 rode lombokjes of een flinke grote theel. sambal oelek
2 daun salam.
citroensap
kopje heet water
olie
Bereiding:
Snijd de sperziebonen schuin af. Snijd de kipfilet in kleine reepjes en de lombok in stukjes (voor het lekker heet te maken de zaadjes er niet uithalen). De knoflook fijnsnijden en de uien lekker grof. Dit fruiten in olie tot ze glazig zijn. Doe hierna de kipfilet of de spekblokjes erin aanbakken. Doe de laos, djahe, en daun salam erbij.
Na ongeveer 5 min. kunnen de sperzieboontjes en lombok erbij. Het bouillonblokje verpulveren boven de boontjes en dan het kopje heet water toevoegen. Dit alles op hoog vuur ca. 5 min. laten pruttelen. Een paar druppeltjes citroensap toevoegen. Niet vergeten de boontjes steeds om te scheppen, zodat ze lekker knapperig blijven.
Sandra
9 september 2022 at 20:03Dit klinkt echt superlekker Wilma! Zo lekker hè, de Indische keuken. Ik ga je recept zeker onthouden om eens te proberen.
Peter
12 augustus 2021 at 17:49Simpel, snel en heerlijk!
Sandra
14 augustus 2021 at 14:06Leuk om te horen Peter, blij dat het heeft gesmaakt!
Judy Hammond
3 mei 2021 at 12:43Voor de zoveelste keer gemaakt…blijft lekker! Deze keer met babi ketjap en witte rijst.
Sandra
3 mei 2021 at 13:26Wat leuk om te horen Judy! Dat klinkt echt superlekker <3
Danielle
1 mei 2021 at 17:03Vandaag gemaakt, erg lekker!!
Sandra
1 mei 2021 at 17:08Superfijn om te horen Daniëlle, dankjewel!!
Angelica Strijbosch
24 april 2021 at 12:58Top recept
Sandra
24 april 2021 at 13:03Lief! Dankjewel :-)
M.
19 april 2021 at 18:48Heerlijk!
Sandra
19 april 2021 at 19:35Blij om te horen dat het gesmaakt heeft!