Menu
lunch

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

In het weekend mag ik vaak uitpakken met een lekkere lunch. Tenminste, áls ik lunch. In het weekend heb ik de slechte gewoonte om de lunch vaak over te slaan, waardoor ik ‘s middags ga lopen snaaien. Daarom probeer ik de laatste tijd toch te lunchen in het weekend. En aangezien je dan de tijd hebt, kun je ook best wel even uitpakken… Met deze overheerlijke salade met rauwe ham, burrata en vijgen bijvoorbeeld.

Burrata

Een tijdje geleden bestelde ik een gigantische burrata van 700 gram. Een bizarre hoeveelheid, maar ik kreeg het voor elkaar om ‘m binnen drie dagen helemaal op te eten. Erg hè? Ik belegde er een heerlijke pizza mee, een broodje met pesto en tomaat, en toen had ik nog steeds een stuk burrata over.

Daarnaast lag er nog een restje rucola en rauwe ham in de koelkast, en ik vond ook nog een vijg in de fruitmand. Tadaa, deze heerlijke burrata salade met vijgen en rauwe ham was geboren!

Zoet & zout

Een combinatie van zoet en zout is vaak heel erg lekker in een gerecht. In deze burrata salade krijg je dat voor elkaar door de combinatie van zoute rauwe ham & zoete vijgen. Zo lekker! 

Wil je de salade liever vegetarisch maken? Dan kun je de rauwe ham natuurlijk ook weglaten en eventueel wat extra van de overige ingrediënten gebruiken.

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

5 from 1 stem
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

417

kcal

Een lekkere lunchsalade met rauwe ham, burrata, vijg en tomaat.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 75 gr 75 gemengde sla

  • 2 el 2 olijfolie extra vierge

  • 2 tl 2 balsamicoazijn

  • 2 tl 2 honing

  • 6 plakjes 6 rauwe ham

  • 2 2 lekkere tomaten

  • 1 bol 1 burrata of buffelmozzarella

  • 2 2 vijgen

  • 2 el 2 pijnboompitten

  • verse basilicum

Bereiding BURRATA SALADE

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren.
  • Meng de salade met de olijfolie, azijn en honing en spreid uit over een bord.
  • Snijd de rauwe ham in stukjes en verdeel deze over de salade. Snijd de tomaten in partjes en verdeel over de salade. Scheur de burrata of mozzarella in stukjes en verdeel over de salade. Snijd de vijg in partjes en verdeel over de salade.
  • Breng de salade op smaak met peper en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

Opmerkingen

  • Is het niet het seizoen voor verse vijgen? Je kunt ze ook vervangen door frambozen of aardbeien.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Eef
    29 september 2016 at 11:38

    Wat een kleurrijke foto! Ziet er weer heerlijk uit, yum.

    Reply
  • Anne-Marie
    28 september 2016 at 09:43

    Met een combinatie van zoveel lekkere ingrediënten kan er eigenlijk niets fout gaan. Heerlijke salade!

    Reply

Laat een reactie achter