lunch

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

Salade met rauwe ham, burrata en vijgen

In het weekend mag ik vaak uitpakken met een lekkere lunch. Tenminste, áls ik lunch. In het weekend heb ik de slechte gewoonte om de lunch vaak over te slaan, waardoor ik ‘s middags ga lopen snaaien. Daarom probeer ik de laatste tijd toch te lunchen in het weekend. En aangezien je dan de tijd hebt, kun je ook best wel even uitpakken… Met deze overheerlijke salade met rauwe ham, burrata en vijgen bijvoorbeeld.

Een tijdje geleden bestelde ik een gigantische burrata van 700 gram. Een bizarre hoeveelheid, maar ik kreeg het voor elkaar om ‘m binnen drie dagen helemaal op te eten. Erg hè? Ik belegde er een heerlijke pizza mee, een broodje met pesto en tomaat, en toen had ik nog steeds een stuk burrata over. Daarnaast lag er nog een restje rucola en rauwe ham in de koelkast, en ik vond ook nog een vijg in de fruitmand. Tadaa, een heerlijke salade was geboren!

Recept salade met rucola, rauwe ham, burrata en vijgen

(voor 1 persoon)

 • 2 handenvol rucola
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • 2 plakjes rauwe ham
 • 5 cherrytomaatjes
 • 1/2 bolletje burrata (kun je geen burrata vinden? gebruik dan (buffel)mozzarella)
 • 1 vijg
 • peper
 • 1 el pijnboompitten

Zo maak je de burrata salade

 • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren.
 • Meng de rucola met de olijfolie en spreid uit over een bord.
 • Snijd de rauwe ham in stukjes en verdeel deze over de rucola.
 • Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de salade.
 • Scheur de burrata of mozzarella in stukjes en verdeel over de rucola-salade.
 • Snijd de vijg in partjes en verdeel over de salade.
 • Breng de salade op smaak met peper en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Eef

  Wat een kleurrijke foto! Ziet er weer heerlijk uit, yum.

  29 september 2016 at 11:38
 • Reply Anne-Marie

  Met een combinatie van zoveel lekkere ingrediënten kan er eigenlijk niets fout gaan. Heerlijke salade!

  28 september 2016 at 09:43
 • Reactie achterlaten