Menu
vegetarisch

Salade met gegrilde halloumi en groene groenten

Gegrilde halloumi salade

Halloumi: ben jij fan of hou je er niet van? Gezien je op deze pagina bent terechtgekomen, gok ik het eerste ;-) Ikzelf ben dol op halloumi, het is een perfect ingrediënt als je een dagje geen vlees of vis op tafel wilt zetten, want je kunt er allerlei lekkers mee maken. Bekijk mijn recepten met halloumi maar eens. Deze salade met gegrilde halloumi is de nieuwste aanwinst in deze categorie, de salade zit bomvol verse groenten (peultjes, doperwten, courgette, avocado) en staat lekker snel op tafel. Fijn met deze warme dagen!

Dagje zonder vlees

Deze lekkere salade is perfect voor een dagje zonder vlees. De salade is vrij licht en is daarom het allerlekkerste in de zomer. Je kunt er eventueel ook nog wat lekker (stok)brood bij serveren voor een wat meer vullende maaltijd. Ook fijn: met deze maaltijdsalade heb je in 1x je volledige portie van 250 gram groenten per dag binnen!

Salade met gegrilde halloumi en groene groenten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calories

300

kcal

Een makkelijke vegetarische maaltijdsalade bomvol verse groenten, met gegrilde halloumi.

Ingrediënten

  • 150 gr peultjes

  • 150 gr doperwten

  • 1 courgette

  • 0,5 tl chilivlokken

  • 1 avocado

  • 200 gr halloumi

  • 1 el olijfolie

  • 2 tl citroensap

  • 2 takjes munt

Bereiding

  • Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Blancheer de peultjes en de doperwtjes hier twee minuten in en giet af.
  • Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd er blokjes van. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de courgette met de chilivlokken en wat zout, tot deze gaar is nog maar wel bite heeft.
  • Rasp de citroen en houdt de rasp apart. Maak ondertussen de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een grillpan en snijd de halloumi in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Grill de halloumi aan beide kanten tot de plakken mooie grillstrepen hebben.
    Snijd ondertussen de avocado in blokjes en hak de muntblaadjes fijn.
  • Verdeel de peultjes/doperwten over twee borden, schep de geroerbakte courgette erover en verdeel de blokjes avocado over de borden. Besprenkel met de dressing.
    Leg de plakken gegrilde halloumi op de salade en bestrooi met de citroenrasp en de fijngehakte muntblaadjes.

Opmerkingen

  • De rest van de takjes munt kun je langer vers houden door ze in water te zetten. Of verpak ze in vochtig keukenpapier en bewaar in de koelkast.
Recept salade halloumi

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter