Menu
salades

Salade met mozzarella, ham en meloen

Salade met mozzarella, ham en meloen

Salade met mozzarella gaat er bij mij altijd wel in. Zeker met warm weer heb ik altijd trek in lekker lichte, maar zoute gerechten. Deze salade met mozzarella en meloen is dan heerlijk. Lekker hartig en zout door de rauwe ham (ik gebruik het liefst Coburger ham) met een zoetje dankzij de meloen. En dankzij de spinazie & avocado krijg je ook meteen wat groente binnen met deze lunchsalade. En wat ook heel fijn is: hij is zo gemaakt, dus je kunt snel de tuin weer in om te genieten van het mooie weer.

Lunchsalade

Ik serveer deze salade het liefste als lunch. Maar je kunt deze salade ook prima serveren als lekker voorgerecht. Ik zou dan wel de hoeveelheden halveren. Je kunt zelfs overwegen om de spinazie weg te laten en de mozzarella, rauwe ham en meloen zó op een bordje te serveren. Ook heel lekker!

Bekijk ook eens mijn andere salade recepten.

Salade met mozzarella, ham en meloen

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

522

kcal

Een lekkere lunchsalade met mozzarella, meloen en rauwe ham.

Ingrediënten

  • 100 gr (baby) spinazie

  • 150 gr meloen, bv cantaloupe

  • 4 plakjes rauwe ham

  • 1 avocado

  • 1 bol mozzarella

  • 1 tl pesto

  • 2 el olijfolie

  • basilicum of muntblaadjes

  • 1 handje pittenmix

Bereiding

  • Doe de spinazie in een kom en schep deze om met 1 el olijfolie en wat peper en zout. Verdeel de spinazie over twee borden.
  • Snijd de meloen in blokjes en de avocado in plakjes en verdeel over de spinazie.
    Scheur de mozzarella in stukken en verspreid deze samen met de plakken ham over de salade.
  • Klop de pesto los met de resterende olijfolie en besprenkel deze dressing over de borden. Garneer met de pittenmix.
  • Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en verdeel over de salade, dien de salade met mozzarella direct op.

Opmerkingen

  • Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.
Recept salade met mozzarella en meloen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter