lunch

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

Ken je dat, zo’n lunchdip rond drie uur? Ik merk dat als ik lunch zonder brood, ik geen last heb van de beruchte middagdip en dus een stuk scherper ben tot laat in de middag. Hoewel ik uit gewoonte toch vaak kies voor mn vertrouwde bammetjes, neem ik soms toch de tijd om zo’n lekkere salade in elkaar te flansen. En laten we eerlijk zijn, zoveel tijd kost dat nou ook weer niet… Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella komt best regelmatig op tafel. Soms varieer ik wat met de ingrediënten maar deze combinatie vind ik toch wel heel lekker: frisse tomaatjes, romige avocado en dan die buffelmozzarella… Daar ben ik sowieso gek op! Deze tomatensalade maak je echt af met een goede olijfolie. Zelf kies ik het liefste voor een milde extra vergine olijfolie, die vind ik persoonlijk het lekkerste in een salade. Maar gebruik natuurlijk gewoon een olie die jij lekker vindt!

Ook heel fijn; met deze salade met tomaat en avocado heb in slechts één maaltijd al je portie groenten voor de hele dag binnen, lekker gezond bezig dus! Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella zit daarnaast bomvol smaak en staat in een handomdraai op tafel. Ook een fijne salade om te maken op het werk dus.

Recept salade met tomaat, avocado en mozzarella

(per persoon)

  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 kleine, rijpe avocado
  • 1 bol (buffel) mozzarella
  • olijfolie extra vergine
  • handje basilicumblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je de tomatensalade met avocado en mozzarella

  • Was de tomaatjes en snijd deze in tweeën.
  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes avocado in een kom, samen met de gehalveerde tomaatjes.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Breng de tomatensalade op smaak met goede olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de basilicum fijn en bestrooi de salade ermee.

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten