Menu
lunch

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

Tomatensalade met avocado en mozzarella

Salade met tomaat, avocado en mozzarella is een heerlijke lunch en ook nog eens zo gemaakt! Ken je dat, zo’n lunchdip rond drie uur? Ik merk dat als ik lunch zonder brood, ik geen last heb van de beruchte middagdip en dus een stuk scherper ben tot laat in de middag. Hoewel ik uit gewoonte toch vaak kies voor mijn vertrouwde bammetjes, neem ik soms toch de tijd om zo’n lekkere salade in elkaar te flansen. En laten we eerlijk zijn, zoveel tijd kost dat nou ook weer niet…

Tomatensalade met avocado en mozzarella

Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella komt best regelmatig op tafel. Soms varieer ik wat met de ingrediënten maar deze combinatie vind ik toch wel heel lekker: frisse tomaatjes, romige avocado en dan die buffelmozzarella… Daar ben ik sowieso gek op!

Salade met tomaat en pesto

Deze tomatensalade maak je echt af met een goede olijfolie. Zelf kies ik het liefste voor een milde extra vergine olijfolie, die vind ik persoonlijk het lekkerste in een salade. Maar gebruik natuurlijk gewoon een olie die jij lekker vindt! Gemengd met een klein beetje pesto maak je in een handomdraai een simpele pestodressing die heerlijk smaakt bij deze tomatensalade met mozzarella.

Makkelijke werklunch vol groenten

Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella zit bomvol smaak en staat in een handomdraai op tafel. Ook een fijne salade als werklunch dus. Tip: maak de salade altijd vers of uiterlijk enkele uren van tevoren. Je kunt de salade namelijk niet lang bewaren. Als je hem vooraf maakt, besprenkel de avocado dan met wat citroensap om verkleuring een beetje tegen te gaan.

Ook heel fijn; met deze salade met tomaat en avocado heb in slechts één maaltijd al een groot deel van je portie groenten voor de hele dag binnen, lekker gezond bezig dus! 

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

4 from 7 stemmen
Gang: LunchKeuken: SaladeNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

445

kcal

Een lunchsalade met lekker veel groenten! Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella is in een handomdraai gemaakt. Serveer eventueel met wat brood.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 125 gr 125 cherrytomaatjes

  • 0,5 0,5 avocado

  • 0,5 bol 0,5 (buffel) mozzarella

  • 0,5 el 0,5 olijfolie extra vergine

  • 0,5 tl 0,5 pesto

  • 1 handje 1 basilicumblaadjes

Bereiding tomatensalade met avocado en mozzarella

  • Was de tomaatjes en snijd deze in tweeën.
  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes avocado in een kom, samen met de gehalveerde tomaatjes.
  • Maak een simpele dressing van de olijfolie en de pesto.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de salade.
  • Druppel de pestodressing over de salade en garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Recept salade met tomaat, avocado en mozzarella

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter