lunch

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

Ken je dat, zo’n lunchdip rond drie uur? Ik merk dat als ik lunch zonder brood, ik geen last heb van de beruchte middagdip en dus een stuk scherper ben tot laat in de middag. Hoewel ik uit gewoonte toch vaak kies voor mn vertrouwde bammetjes, neem ik soms toch de tijd om zo’n lekkere salade in elkaar te flansen. En laten we eerlijk zijn, zoveel tijd kost dat nou ook weer niet… Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella komt best regelmatig op tafel. Soms varieer ik wat met de ingrediënten maar deze combinatie vind ik toch wel heel lekker: frisse tomaatjes, romige avocado en dan die buffelmozzarella… Daar ben ik sowieso gek op! Deze tomatensalade maak je echt af met een goede olijfolie. Zelf kies ik het liefste voor een milde extra vergine olijfolie, die vind ik persoonlijk het lekkerste in een salade. Maar gebruik natuurlijk gewoon een olie die jij lekker vindt!

Makkelijke werklunch vol groenten

Ook heel fijn; met deze salade met tomaat en avocado heb in slechts één maaltijd al je portie groenten voor de hele dag binnen, lekker gezond bezig dus! Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella zit daarnaast bomvol smaak en staat in een handomdraai op tafel. Ook een fijne salade om te maken op het werk dus. Tip: maak de salade altijd vers of uiterlijk enkele uren van tevoren. Je kunt de salade namelijk niet lang bewaren. Als je hem vooraf maak, besprenkel de avocado dan met wat citroensap om verkleuring een beetje tegen te gaan.

Salade met tomaat, avocado en mozzarella

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor
persoon
Bereidingstijd

5

minutes
Calorieën

619

kcal

Een lunchsalade met lekker veel groenten! Deze salade met tomaat, avocado en mozzarella is in een handomdraai gemaakt. Serveer eventueel met wat brood.

Ingrediënten

  • 200 gr cherrytomaatjes

  • 1 kleine, rijpe avocado

  • 1 bol (buffel) mozzarella

  • 0,5 el olijfolie extra vergine

  • 1 handje basilicumblaadjes

Bereiding tomatensalade met avocado en mozzarella

  • Was de tomaatjes en snijd deze in tweeën.
  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes avocado in een kom, samen met de gehalveerde tomaatjes.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Breng de tomatensalade op smaak met goede olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de basilicum fijn en bestrooi de salade ermee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten