Deze avocado salade met feta en tomaat staat binnen no time op tafel. Vind ik belangrijk, want er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Daarom geef ik jullie elke regelmatig inspiratie voor een lekker lunchrecept. Een fijne salade bijvoorbeeld, of een lekker belegd broodje.
Avocado salade als werklunch
De voorwaarden voor de ‘werklunch recepten’? De lunch moet makkelijk en snel klaar te maken zijn (ook op het werk, dus geen gerechten waarvoor je een pan of oven nodig hebt), je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, het is bij voorkeur een beetje gezond en het is vooral heel erg lekker!
Ik heb trouwens hier nog veel meer werklunch recepten voor je op een rij gezet!
Feta salade met avocado en tomaat
Vandaag deel ik weer een super salade met jullie, een heerlijke avocado salade met feta en tomaat. Een klassieke combinatie van smaken die gewoon ontzettend lekker is. Door de avocado vult de salade goed en de pittenmix geeft een lekkere crunch mee.
Koolhydraatarme lunch
De feta maakt de salade lekker hartig en de citroen geeft een fris accent. Kortom: een prima lunch bomvol smaak. Lekker voor op je werk, of thuis natuurlijk. Zelf eet ik ‘m het liefste als lunch. Want wat ik zo fijn vind aan een salade als lunch: ik krijg geen last van de beruchte ‘lunch-dip’.
Avocado salade bewaren
Het nadeel aan een avocado is dat hij snel bruin wordt. Als je deze salade al thuis wilt maken en wilt meenemen naar je werk, raad ik aan om de avocado pas vlak voor het serveren te snijden en erdoor te roeren. Je zou ook de avocado thuis kunnen snijden en apart in een bakje bewaren, omgeroerd met flink wat citroensap. Dit gaat het bruin worden ook iets tegen maar het zal evengoed een beetje verkleuren.

Recept avocado salade met feta en tomaat
Ingrediënten
- 35 gr gemengde salade met rucola
- 0,5 avocado
- 10 cherrytomaatjes
- 50 gr feta
- 1 el pijnboompitten of pittenmix
- 2 tl extra vierge olijfolie
- 1 tl balsamico-azijn
- 1 kneepje citroensap
- peper en zout
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Doe de gemengde salade op een bord. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, een kneepje citroensap, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.
- Snijd de avocado in stukjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de stukjes avocado en tomaat over de avocado salade.
- Verkruimel de feta en de pittenmix over de salade.
- Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties