Menu
lunch / salades

Avocado salade met feta en tomaat

Avocado salade met tomaat en feta

Deze avocado salade met feta en tomaat staat binnen no time op tafel. Vind ik belangrijk, want er gaat niets boven een snelle, gezonde én lekkere lunch toch? Daarom geef ik jullie elke regelmatig inspiratie voor een lekker lunchrecept. Een fijne salade bijvoorbeeld, of een lekker belegd broodje.

Avocado salade als werklunch

De voorwaarden voor de ‘werklunch recepten’? De lunch moet makkelijk en snel klaar te maken zijn (ook op het werk, dus geen gerechten waarvoor je een pan of oven nodig hebt), je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, het is bij voorkeur een beetje gezond en het is vooral heel erg lekker!

Ik heb trouwens hier nog veel meer werklunch recepten voor je op een rij gezet!

Feta salade met avocado en tomaat

Vandaag deel ik weer een super salade met jullie, een heerlijke avocado salade met feta en tomaat. Een klassieke combinatie van smaken die gewoon ontzettend lekker is. Door de avocado vult de salade goed en de pittenmix geeft een lekkere crunch mee.

Koolhydraatarme lunch

De feta maakt de salade lekker hartig en de citroen geeft een fris accent. Kortom: een prima lunch bomvol smaak. Lekker voor op je werk, of thuis natuurlijk. Zelf eet ik ‘m het liefste als lunch. Want wat ik zo fijn vind aan een salade als lunch: ik krijg geen last van de beruchte ‘lunch-dip’.

Avocado salade bewaren

Het nadeel aan een avocado is dat hij snel bruin wordt. Als je deze salade al thuis wilt maken en wilt meenemen naar je werk, raad ik aan om de avocado pas vlak voor het serveren te snijden en erdoor te roeren. Je zou ook de avocado thuis kunnen snijden en apart in een bakje bewaren, omgeroerd met flink wat citroensap. Dit gaat het bruin worden ook iets tegen maar het zal evengoed een beetje verkleuren.

Avocado salade met tomaat en feta

Recept avocado salade met feta en tomaat

Een lekkere lunchsalade, goed gevuld met tomaat, avocado en feta.
4.67 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 35 gr gemengde salade met rucola
  • 0,5 avocado
  • 10 cherrytomaatjes
  • 50 gr feta
  • 1 el pijnboompitten of pittenmix
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl balsamico-azijn
  • 1 kneepje citroensap
  • peper en zout

Handig om te hebben

    Zo maak je het

    • Doe de gemengde salade op een bord. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, een kneepje citroensap, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.
    • Snijd de avocado in stukjes en halveer de tomaatjes. Verdeel de stukjes avocado en tomaat over de avocado salade.
    • Verkruimel de feta en de pittenmix over de salade.
    • Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

    Notities

    u003cliu003eEet de salade zo snel mogelijk op na het klaarmaken, als je hem laat staan gaat de avocado verkleuren en dan ziet de salade er niet meer zo smakelijk uit.u003c/liu003e

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 388kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept salade met avocado

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept