salades

Salade met watermeloen, mozzarella en munt

Salade met watermeloen, mozzarella en munt

Op het moment dat ik dit schrijf is het ein-de-lijk zomer in Nederland. Heerlijk! Hoewel ik niet zo goed tegen warmte kan, is zo’n zonnetje op je gezicht toch wel een ultiem geluksmomentje. En daar horen ook lekker zomerse gerechten bij! Vandaag was de watermeloen in de aanbieding bij de supermarkt en ik wilde al een hele tijd een lekkere zomerse salade met watermeloen maken. Ik had nog een halve rode ui in de koelkast liggen en een bol mozzarella… En voila: deze watermeloen salade was geboren. Het ideale gerechtje voor een warme dag, want door de watermeloen en de munt is deze salade lekker fris.

Zelf at ik de salade als lichte lunch, maar hij is ook heel lekker als bijgerecht bij de barbecue bijvoorbeeld.

Tip: geen mozzarella in huis? Je kunt ook heel goed feta gebruiken. En vervang de munt eens door basilicum, ook lekker!

Recept salade met watermeloen, mozzarella en munt

Voor 2 personen

  • 1 flinke part watermeloen
  • 1/2 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 5 grote muntblaadjes
  • olijfolie, peper

Snijd de watermeloen in schijven en verhit een grillpan. Grill de schijven meloen een paar minuten aan beide kanten, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.

Snijd de rode ui in partjes en meng ze met wat olijfolie. Grill ook de ui in ca 2-3 minuten mooi bruin.

Schik de parten watermeloen op een bord en verdeel de partjes erover.

Scheur de bol mozzarella in stukjes en verdeel over de salade.

Snijd de blaadjes munt fijn en bestrooi de salade ermee.

Breng de watermeloen salade op smaak met wat peper. Enjoy!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Klinkt lekker! Ik maak zelf graag watermeloensalade met feta en geroosterde pijnboompitjes. Mmm!

    29 juli 2016 at 07:28
  • Reply Atie Groot

    Wat een lekker recept Sandra, ik heb bij dezelfde supermarkt ook een watermeloen gekocht dus…
    Mooie foto, vooral het contrast met het bord valt op!

    27 juli 2016 at 07:58
  • Reactie achterlaten