Heb ik je aandacht met deze titel of niet? Wel hè? Deze sandwichkoekjes met karamel en chocolade zijn dan ook wel heel lekker. Het is niet veel werk om ze te maken, enkel het maken van de dulce de leche (karamel) kost enkele uren tijd, maar daar hoef je niet bij te blijven en ondertussen kun je mooi het koekjesdeeg maken en laten rusten in de koelkast.
Dulce de leche


Van dulce de leche heb je misschien wel eens gehoord. Het klinkt vrij exotisch maar is extreem eenvoudig te maken: je koopt een blik gecondenseerde melk en kookt dit enkele uren in een pan met ruim water. Als je het blik daarna opent, zul je zien dat de melk in karamel is veranderd. Tip: kook meteen enkele blikken tegelijk, het blijft namelijk lang goed en zo heb je altijd een voorraadje karamel klaarstaan. Behalve als vulling voor deze sandwichkoekjes kun je de karamel ook gebruiken als topping voor pancakes, in broodpudding of bij deze kastanjetaart.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties