Satésaus maak je natuurlijk lekker zelf! Veel lekkerder dan die uit een potje, en gemaakt met maar een handvol ingrediënten. Bovendien is deze saus met tien minuten klaar, dus geen excuses om het niet te doen. En wees eerlijk: pindasaus maakt alles lekkerder toch… Zo is satésaus onmisbaar bij Gado Gado, nasi en natuurlijk bij een frietje!
Pindasaus of satésaus?
Is het nou satésaus of pindasaus? De termen worden allebei vaak gebruikt om een saus op basis van pinda’s te beschrijven, maar satésaus kan ook iets anders zijn. ‘Saté’ staat voor vlees op een stokje. En satésaus is dus simpelweg de saus die je serveert bij vlees op een stokje. Dit hoeft dus geen pindasaus te zijn. Pindasaus is dus altijd een saus op basis van pinda’s, maar satésaus hoeft niet persé pinda’s te bevatten. Volg je hem nog? ;-) Anyway, je kwam hier voor het recept om zelf pindasaus te maken, dus daar komt ‘ie:
Satésaus bewaren
Als je de saus wilt bewaren, kan dat. In de koelkast blijft hij wel een dag of twee goed. Voor gebruik weer even opwarmen en goed doorroeren, en je kunt hem weer gebruiken. De saus wordt waarschijnlijk wel wat dikker, maar je kunt hem altijd een beetje verdunnen met wat warm water, tot hij weer de dikte heeft die je wilt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
6 Reacties
Andrea
3 maart 2022 at 22:01In ketjap zit smaakversterkers, dus als dat je punt is moet je yakso ketjap in het recept zetten. Smaakt zonder de smaakversterkers toch wel anders, maar zo klopt je verhaal.
Sandra
5 maart 2022 at 14:23Je hebt helemaal gelijk Andrea, ik heb de tekst een beetje aangepast. Scherp opgemerkt :-)
Mariska
22 mei 2021 at 10:26Smaakt super lekker!
Sandra
22 mei 2021 at 10:31Blij dat te horen Mariska!
Martien Verspeek
11 oktober 2019 at 13:49Ik neem aan 1 ui van gemiddelde grootte.
Groetjes,
Martien
Sandra
11 oktober 2019 at 15:12Hoi Martien, wat suf dat ik die ben vergeten in de ingrediëntenlijst. Ik gebruik meestal een sjalot of anders een kleine ui. Zal het meteen even aanpassen, dank voor je reactie!