sausjes

Satésaus – zelf pindasaus maken

Satésaus - zelf pindasaus maken

Satésaus maak je natuurlijk lekker zelf! Veel lekkerder dan die uit een potje, en zonder gekke smaakversterkers en andere nare zaken. Bovendien is deze saus met tien minuten klaar, dus geen excuses om het niet te doen. En wees eerlijk: pindasaus maakt alles lekkerder toch… Zo is satésaus onmisbaar bij Gado Gado of bij nasi

Pindasaus of satésaus?

Is het nou satésaus of pindasaus? De termen worden allebei vaak gebruikt om een saus op basis van pinda’s te beschrijven, maar satésaus kan ook iets anders zijn. ‘Saté’ staat voor vlees op een stokje. En satésaus is dus simpelweg de saus die je serveert bij vlees op een stokje. Dit hoeft dus geen pindasaus te zijn.

Satésaus – zelf pindasaus maken

4 from 1 vote
Course: SausCuisine: OostersDifficulty: Eenvoudig
Voor

2-3

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

516

kcal

Zelf pindasaus maken is helemaal niet moeilijk! Deze satésaus smaakt heerlijk bij friet, nasi of gado gado.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 sjalot

  • 1 tl sambal oelek

  • 50 ml ketjap manis

  • 200 ml kokosmelk

  • 100 gr pindakaas

  • limoensap

Bereiding

  • Snijd de knoflook en de ui zo fijn mogelijk en fruit deze zachtjes aan in wat olijfolie of kokosolie.
  • Voeg de sambal toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de ketjap, een kwart van de pindakaas en een kwart van de kokosmelk toe. Roer alles goed los en voeg als het een consistente pindasaus wordt steeds weer een beetje extra kokosmelk en pindakaas toe. Ga zo door tot je alle pindakaas en kokosmelk hebt gebruikt en de satésaus een mooi geheel is geworden.
  • Breng de pindasaus op smaak met een kneepje limoensap. Is de saus te dik, voeg dan een beetje warm water toe aan de saus en roer door tot je de dikte hebt die je wilt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Martien Verspeek

    Ik neem aan 1 ui van gemiddelde grootte.
    Groetjes,
    Martien

    11 oktober 2019 at 13:49
    • Reply Sandra

      Hoi Martien, wat suf dat ik die ben vergeten in de ingrediëntenlijst. Ik gebruik meestal een sjalot of anders een kleine ui. Zal het meteen even aanpassen, dank voor je reactie!

      11 oktober 2019 at 15:12

    Reactie achterlaten