hapjes

Saucijzenbroodjes met gehakt

Saucijzenbroodjes

Zelf saucijzenbroodjes maken is makkelijk! Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en je kunt er voor kiezen om grote saucijzenbroodjes te maken (voor de lunch of als snack) of maak zoals in dit geval mini-saucijzenbroodjes. Leuk om te serveren als hapje.

De snackbroodjes van Niki

Dit recept voor saucijzenbroodjes maakte ik naar aanleiding van de Foodblogswap. Bij de Swap wordt je gelinkt aan een ander blog waarvan je een recept mag maken, waar je vervolgens je eigen twist aan geeft. Deze maand mocht ik wat lekkers maken van het leuke blog van Niki: Funky Food by Niki. Niki maakt watertandend lekkere foodfoto’s dus kiezen vond ik heel erg lastig! Uiteindelijk viel mijn oog op haar recept voor Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo. Ik had een lunchafspraak met vriendinnen waarvoor we allemaal iets lekkers zouden maken, dus zo’n klein hartig hapje is dan perfect. Zelf liet ik de chorizo weg (lijkt me overigens zalig!), maar gebruikte lekker veel knoflook en kruiden om het gehakt toch lekker op smaak te brengen.

Saucijzenbroodjes met gehakt

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

20

hapjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

68

kcal

Zelf saucijzenbroodjes maken is helemaal niet moeilijk. Maak de grote variant of maak er kleine hapjes van zoals in dit recept

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar bladerdeeg

  • 450 gr gehakt (half om half)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 eieren

  • 2 el paneermeel

  • 1 el oregano

  • 1 el paprikapoeder

  • 2 el sesamzaad of maanzaad (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het gehakt in een kom. Snijd de knoflook fijn en doe deze bij het gehakt.
  • Voeg het ei toe aan het gehakt (houd een half ei achter om de broodjes mee te bestrijken) en voeg ook het paneermeel, de oregano en paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het gehakt goed door.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden zodat je twee lange vellen bladerdeeg hebt. Verdeel het gehakt in twee porties en maak er twee lange ‘worsten’ van die net zo lang zijn als de vellen bladerdeeg.
  • Leg het gehakt in het midden van het bladerdeeg en vouw het deeg goed dicht. Draai de rollen om zodat het vouwnaadje aan de onderkant komt te zitten en snijd de rollen in stukjes van de gewenste grootte.
  • Bestrijk de broodjes met het geklutste ei en bestrooi ze met sesamzaad of maanzaad.
  • Bak de saucijzenbroodjes in 20 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten