Scholfilet wordt vaak gepaneerd en dan gebakken, maar sinds ik deze supersimpele maar heerlijke citroen-botersaus maakte, wil ik alleen nog maar deze saus bij mijn vis! Met betrekking tot het kiezen van vis probeer ik steeds vaker een bewuste keuze te maken, immers zit onze Noordzee vol met heerlijke vis en is het erg leuk om voor de verandering eens een andere vis te kiezen dan zalm of tonijn.
Supersnel recept
Vandaag dus een lekkere schol, met botersaus en zeekraal. Het bereiden van een scholletje is helemaal niet ingewikkeld en juist op een doordeweekse dag is dit een heel makkelijk recept, het is namelijk binnen een paar minuten klaar!
Schol uit de Noordzee
Schol is een heerlijke vis die gewoon wordt gevangen in onze eigen Noordzee, een mooi lokaal product dus. Het is daarmee een heel verantwoorde keuze en ook nog eens lekker betaalbaar. Ga maar eens neuzen bij je visboer, grote kans dat je daar deze mooie vis met zijn kenmerkende oranje stippen ziet liggen.
Ik ben helemaal geen held met het bereiden van hele vissen, dus ik heb gekozen om voor dit recept gebruik te maken van scholfilet. Natuurlijk kun je jouw visboer vragen om een hele schol voor je schoon te maken en de hele vis om te toveren tot een mooie scholfilet.
Seizoensvis
Koop de schol het liefste in de zomermaanden en de herfst, want in de winter is het ‘t paarseizoen voor de schol en dan smaken ze minder lekker. En als je dan toch bij de visboer bent, neem dan ook een bakje zeekraal mee, dat smaakt hier erg lekker bij en zit ook nog eens bomvol mineralen en calcium.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties