zoet

Sinaasappelcake met wortel

Sinaasappelcake met wortel

Deze cake is heerlijk als het weer wat kouder wordt, er zitten lekkere winterse smaken in: noten, sinaasappel, wortel… I love it!

Tip: vervang de bloem eens (deels) door griesmeel, voor een extra nootachtige smaak. De zonnebloemolie kun je trouwens ook vervangen door roomboter, voor een wat meer boterige smaak. Amandelen zijn mijn favoriet, maar vervang ze natuurlijk gerust door jouw favoriete noten. Hazelnoten, walnoten… Het kan allemaal prima!

Natúúrlijk serveer je deze sinaasappelcake met een lekkere kop thee!

Recept sinaasappelcake met wortel

  • 100 gr amandelen
  • 2 eieren
  • 250 gr kristalsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 125 ml magere yoghurt
  • Eventueel 1 tl amandelextract
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 sinaasappels
  • 300 gr wortel
  • 100 gr poedersuiker

Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Doe de eieren, suiker, zonnebloemolie, amandelextract en yoghurt in een kom en rasp de sinaasappels boven de kom. Meng met de mixer tot een glas beslag.

Zeef de bloem en de bakpoeder boven de kom en meng nogmaals goed door. Hak de noten grof en spatel 2/3 van de noten door het beslag. Rasp de wortels fijn, dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine maar als je die niet hebt kun je ze ook met de hand raspen. Spatel de geraspte wortel door het cakebeslag.

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en bak de sinaasappelcake in 45-50 minuten gaar op 180 graden.

Maak, als de sinaasappelcake helemaal is afgekoeld, een icing door de poedersuiker te maken met een klein beetje sinaasappelsap of water. Het moet zachtjes van de lepel aflopen, dan is de icing dik genoeg. Verdeel de icing overde cake en bestrooi met de rest van de gehakte amandelen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten