zoet

Sinaasappelcake met wortel

Sinaasappelcake met wortel

Deze sinaasappelcake is heerlijk als het koud is, er zitten namelijk lekkere winterse smaken in: noten, sinaasappel, wortel… Een plak van deze sinaaasappelcake smaakt wat mij betreft het best als je onder een dekentje zit te Netflixen op de bank. Kopje thee erbij… Helemaal mooi!

Variatietips

Tip: vervang de bloem eens (deels) door griesmeel, voor een extra nootachtige smaak. De zonnebloemolie kun je trouwens ook vervangen door roomboter, voor een wat meer boterige smaak. Amandelen zijn mijn favoriet, maar vervang ze natuurlijk gerust door jouw favoriete noten. Hazelnoten, walnoten… Het kan allemaal prima! 

Recept sinaasappelcake met wortel

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: WinterDifficulty: Gemiddeld
Voor

12

plakken
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

369

kcal

Deze sinaasappelcake is heerlijk als het koud is, er zitten namelijk lekkere winterse smaken in: noten, sinaasappel, wortel…

Ingrediënten

  • 100 gr amandelen

  • 2 eieren

  • 250 gr kristalsuiker

  • 150 ml zonnebloemolie

  • 125 ml yoghurt

  • 1 tl amandel-extract (optioneel)

  • 250 gr bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 sinaasappels

  • 300 gr wortel

  • 100 gr poedersuiker

Bereiding sinaasappelcake

  • Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en laat ze iets afkoelen. Hak ze daarna grof.
  • Doe de eieren, suiker, zonnebloemolie, amandelextract en yoghurt in een kom en rasp de sinaasappels boven de kom. Meng alles met de mixer tot een glad beslag.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder boven de beslagkom en meng nogmaals goed door. Spatel ook 2/3 van de noten door het beslag.
  • Rasp de wortels fijn, dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine maar als je die niet hebt kun je ze ook met de hand raspen. Spatel de geraspte wortel door het cakebeslag.
  • Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en bak de sinaasappelcake in 45-50 minuten gaar op 180 graden. Laat de cake in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een plank.
  • Maak een icing door de poedersuiker te mengen met een paar druppels sinaasappelsap of water. Voeg steeds enkele druppels toe tot de icing goed van dikte is. Het moet zachtjes van de lepel aflopen, dan is de icing dik genoeg. Verdeel de icing over de cake en bestrooi direct met de rest van de gehakte amandelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten