zoet

Sinaasappelcake met wortel

Sinaasappelcake met wortel

Deze cake is heerlijk als het weer wat kouder wordt, er zitten lekkere winterse smaken in: noten, sinaasappel, wortel… I love it!

Tip: vervang de bloem door griesmeel, voor een extra nootachtige smaak. De zonnebloemolie kun je trouwens ook vervangen door roomboter, voor een wat meer boterige smaak. Amandelen zijn mijn favoriet, maar vervang ze natuurlijk gerust door jouw favoriete noten. Hazelnoten, walnoten… Het kan allemaal prima!

Natúúrlijk serveer je deze sinaasappelcake met een lekkere kop thee!

Recept sinaasappelcake met wortel

  • 100 gr amandelen
  • 2 eieren
  • 250 gr kristalsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 125 ml magere yoghurt
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 sinaasappels
  • 300 gr wortel

Rooster de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Doe de eieren, suiker, zonnebloemolie en yoghurt in een kom en voeg de rasp van de sinaasappels toe. Meng met de mixer.

Voeg de bloem en de bakpoeder toe en meng nogmaals goed door. Hak de noten grof en spatel deze door het beslag. Rasp de wortels fijn en spatel door het beslag.

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en bak de sinaasappelcake in 45-50 minuten gaar op 180 graden.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten