Deze sinaasappelcake is heerlijk als het koud is, er zitten namelijk lekkere winterse smaken in: noten, sinaasappel, wortel… Een plak van deze sinaaasappelcake smaakt wat mij betreft het best als je onder een dekentje zit te (culi) Netflixen op de bank. Kopje thee erbij… Helemaal mooi!
Variatietips
Tip: vervang de bloem eens (deels) door griesmeel, voor een extra nootachtige smaak.
Amandelen zijn in deze sinaasappelcake hier favoriet, maar vervang ze natuurlijk gerust door jouw favoriete noten. Hazelnoten, walnoten… Het kan allemaal prima! Kortom: dit is een fijn basisrecept waar je zelf een eigen draai aan kunt geven.
Cake zonder boter
Dit cake recept maak je met zonnebloemolie in plaats van roomboter. Maar als je wilt kun je de zonnebloemolie wel vervangen door roomboter, voor een wat meer boterige smaak. Zelf ben ik overigens wel fan van het gebruik van olie in cake, dat hoef je niet op kamertemperatuur te laten komen en het mixt zo lekker makkelijk!
Ik maak dan ook graag cakes met zonnebloemolie. Ook mijn favoriete carrot cake recept bijvoorbeeld.
Sinaasappelcake bewaren en invriezen
Nadat je de cake hebt gemaakt, bewaar je hem het beste door hem goed in te pakken (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) op een donkere plek. De cake blijft dan nog wel een dag of twee lekker.
Maak je de cake niet snel genoeg op? Dan kun je hem ook heel goed invriezen. Ik zou dan wel de frosting weglaten op het gedeelte van de sinaasappelcake dat je wilt invriezen.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties