drankjes

Smoothie met bosvruchten

Smoothie met bosvruchten

Een bakje met bramen stond al de hele dag op mijn bureau op het werk. Op de een of andere manier kwam ik er niet aan toe om ze op te eten, heb je wel eens… Ze waren niet al te mooi meer maar ach, dan smaken ze nog prima in je yoghurt! Maar onderweg naar huis had ik het zo warm in de auto, dat ik eigenlijk wel trek kreeg in een smoothie. Immers was ik door het vergeten van mijn bakje bramen nog niet aan mijn fruittax van vandaag gekomen, een mooi excuus!

Toen ik de koelkast opentrok vond ik ook nog wat blauwe bessen en aardbeien, en een pak RiceDream. Kortom: alle ingrediënten om een lekkere bosvruchtensmoothie te maken! Ik ben dol op smoothies en maak ze dan ook vaak, maar een smoothie met bosvruchten had ik nog niet eerder gemaakt. Ik was dan ook blij verrast door de mooie, donkerpaarse kleur!

Recept smoothie met bosvruchten (voor 2 personen)

 • 1 flinke hand bramen
 • 1 flinke hand blauwe bessen
 • 1 flinke hand aardbeien
 • RiceDream Original (of kies een andere – al dan niet plantaardige – melk)

Was het fruit en doe de bramen en blauwe bessen in een hoge mengkom.

Snijd het kroontje van de aardbeien, halveer ze en doe ze ook in de mengkom.

Voeg de melk toe tot je mengkom in totaal 500 ml bevat en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde bosvruchtensmoothie.

Serveer je smoothie met bosvruchten meteen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

 • Reply Margo

  De kleur doet vaak al wonderen he? Ziet er heerlijk uit! Nooit aan gedacht om besjes met aardbeien te combineren in een smoothie. Ook stom :) ga ik zeker eens doen!

  4 juli 2016 at 08:25
 • Reply Anne

  Wat een mooie kleur heeft deze smoothie en die glazen flesjes zijn ook zo schattig. Lijkt me een heerlijke combi, bramben en aardbeien.

  4 juli 2016 at 08:06
 • Reply Eef

  Deze zien er zeker leuk uit met hun mooie paarse kleur! Dol op zacht zomerfruit zoals de bosvruchten die je in deze smoothie hebt gebruikt, lekker.

  3 juli 2016 at 12:56
 • Reactie achterlaten