Ik zag smoothie bowls zo vaak langskomen op Instagram en ben het laatste jaar lekker aan het experimenteren geweest met dit lekkere en gezonde ontbijt. Zeg nou zelf: zou jij je dag niet willen beginnen met zo’n roze ontbijtje? Ik werd er in ieder geval instant vrolijk van.
Frambozen smoothie bowl
Inmiddels ben ik dan ook lekker aan het experimenteren met verschillende smaken. Zo maakte ik al een smoothiebowl met banaan en pure chocolade, deze mango smoothiebowl, en nu dus deze smoothie bowl met frambozen en banaan!
Bevroren banaan
Je kunt voor dit smoothiebowl recept kiezen uit 2 bereidingswijzen: je kunt de banaan een avond van tevoren in plakjes snijden en invriezen. Als je dan de volgende ochtend deze met de overige ingrediënten mixt, krijg je een dikke, milkshake-achtige consistentie. Lekker, maar wel koud! Je kunt ook gewoon een ‘verse’ banaan gebruiken, dan wordt de smoothiebowl wel wat dunner, en minder koud.

Smoothie bowl met frambozen en banaan
Ingrediënten
- 200 ml dikke (Griekse) yoghurt
- 1 banaan
- 75 gr frambozen
- 75 gr vers fruit om te garneren (bv frambozen, blauwe bessen, banaan…)
- 1 tl kokos om te garneren
Zo maak je het
- Snijd de banaan in stukken. Optioneel: vries de stukken banaan samen met de frambozen een nachtje in. Op die manier krijg je een wat dikkere, milkshake-achtige smoothiebowl. Vind je dit te koud? Dan kun je deze stap overslaan.
- Pureer de yoghurt met de banaan en de frambozen met een staafmixer glad en giet het mengsel in een kom.
- Garneer de smoothie bowl met extra vers fruit naar smaak. Ik gebruikte frambozen en blauwe bessen, maar kies gerust fruit wat jij lekker vindt!
- Bestrooi de frambozen smoothie bowl met geraspte kokos om het af te maken.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties