Volg culi-sandra.nl op:
Smoothie met rode biet en banaan

Smoothie met rode biet en banaan

Deze smoothie met rode biet en banaan ziet er een beetje uit als drinkyoghurt, vind je niet? Echt een prachtige kleur! En ook al is de smaak wel anders dan die van drinkyoghurt, door de zoete banaan is deze smoothie toch echt een traktatie. En nog een stuk gezonder dan een glas drinkyoghurt ook natuurlijk.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem helemaal geen fan ben van rode biet. Als kind aten we het voor mijn gevoel de hele winter door omdat er uit de groentetuin van moeders altijd kilo’s bieten tevoorschijn kwamen. Op een gegeven moment was ik helemaal klaar met bietjes!

Inmiddels begin ik langzaam weer een beetje te wennen aan de ‘gronderige’ smaak van rode biet en eet ik het ook weer af en toe bij het avondeten. Mijn favoriet zal het nooit worden, maar eerlijk is eerlijk, in deze smoothie komt de smaak van de rode biet haast niet naar voren. De banaan proef je veel beter. Dus houd je niet van rode bietjes? Probeer dan zeker deze smoothie met rode biet en banaan een keer!

Recept smoothie met rode biet en banaan

(voor 2 smoothies)

  • 2 rode bieten*
  • 2 kleine bananen
  • 400 ml (amandel)melk
  • Eventueel als topping: een lepel havermout of lijnzaad

Snijd de bietjes en de banaan in stukken en doe deze in een mengbeker. Vul aan met melk tot de 800 ml lijn. Pureer met een staafmixer tot een smoothie en serveer direct.

Zelf vind ik het altijd mooi staan om de smoothie af te toppen met een lepeltje lijnzaad of havermout. Heb je meteen ook nog wat extra vezels binnen!

*Tip: je kunt in de koeling van de supermarkt gekookte bietjes vinden. Dit scheelt je een enorme kooktijd en ze smaken prima!

Bekijk hier al mijn smoothie recepten

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter