smoothies & sapjes

Smoothie met rode biet en banaan

Smoothie rode biet banaan

Deze smoothie met rode biet en banaan heeft echt een schitterende kleur vind je niet? Ik moet eerlijk bekennen dat ik stiekem helemaal geen fan ben van rode biet. Als kind aten we het voor mijn gevoel de hele winter door omdat er uit de groentetuin van moeders altijd kilo’s bieten tevoorschijn kwamen. Op een gegeven moment was ik helemaal klaar met bietjes!

Bietjes in een smoothie

Inmiddels begin ik langzaam weer een beetje te wennen aan de ‘gronderige’ smaak van rode biet en eet ik het ook weer af en toe bij het avondeten. Er komen dan ook steeds meer recepten met bietjes online. Mijn favoriete groente zal het nooit worden, maar eerlijk is eerlijk, in deze smoothie komt de gronderige smaak van de rode biet haast niet naar voren. De banaan proef je veel beter. Dus houd je niet van rode bietjes? Probeer dan zeker deze smoothie met rode biet en banaan een keer! Tip: je kunt in de koeling van de supermarkt gekookte bietjes vinden. Dit scheelt je een enorme kooktijd en ze smaken prima!

Recept smoothie met rode biet en banaan

(voor 2 smoothies)

  • 2 rode bieten*
  • 2 kleine bananen
  • 400 ml (amandel)melk
  • Eventueel als topping: een lepel havermout of lijnzaad

Zo maak je de banaan – bietensmoothie

  • Snijd de bietjes en de banaan in stukken en doe deze in een mengbeker.
  • Vul aan met melk tot de 800 ml lijn. Pureer met een staafmixer tot een smoothie en serveer direct.
  • Zelf vind ik het altijd mooi staan om de smoothie af te toppen met een lepeltje lijnzaad of havermout. Heb je meteen ook nog wat extra vezels binnen!

Bekijk hier al mijn smoothie recepten

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten