smoothies & sapjes

Smoothie met spinazie, perzik en sinaasappel

Smoothie met spinazie, perzik en sinaasappel

Smoothie met spinazie, perzik en sinaasappel is een van mijn laatste smoothie-experimenten.  Het is ook zo leuk om te experimenteren met verschillende soorten fruit en groenten. Omdat steeds duidelijker wordt dat smoothies met alleen fruit toch minder gezond zijn dan smoothies waarin ook groenten verwerkt worden, probeer ik hier steeds vaker mee te experimenteren. Soms zonder succes (smoothie met avocado was echt niet lekker), maar gelukkig ook regelmatig met een positief resultaat, zoals bij deze smoothie met spinazie! 

Spinazie in je smoothie of sapje

Spinazie is een groente die je heel goed kunt gebruiken in smoothies. Zo combineer ik regelmatig spinazie en banaan in een smoothie, dat zorgt voor een lekker romig drankje. Ook deze smoothie met spinazie en perzik is echt heerlijk. De spinazie overheerst totaal niet en de combinatie met de nectarine en sinaasappel is erg verfrissend. Je kunt dit sapje serveren bij het ontbijt, maar ik maak ‘m ook vaak in het weekend, als tussendoortje. Ik merk dat in het weekend het eten van fruit er vaak bij inschiet, dus deze smoothie met spinazie, sinaasappel en nectarine zorgt er dan toch voor dat ik een flinke portie vitamines binnen krijg.

Je vindt trouwens inmiddels al heel wat smoothie recepten van op mijn blog.

Recept smoothie met spinazie, perzik en sinaasappel

(per persoon)

  • flinke hand spinazie
  • 1 perzik of nectarine
  • 300-400 ml (versgeperst) sinaasappelsap

Zo maak je de spinaziesmoothie met perzik

  • Snijd de perzik in kleine blokjes.
  • Doe de perzik met de spinazie in een mengbeker en vul aan tot 400 ml met sinaasappelsap.
  • Pureer alles fijn met een staafmixer en serveer de smoothie met spinazie meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten