Menu
desserts

Smores – toetje met koekjes, chocolade en marshmallows

Smores uit de oven

Smores – of S’mores – wie kent ze niet? Nou, ik zal je eerlijk bekennen dat ik ze nog nooit had gegeten… Maar tjee, ik heb wat gemist zeg! Dit is waarschijnlijk één van de makkelijkste toetjes ooit om te maken, en verslavend lekker. Je blijft maar dippen…

Wat zijn s’mores?

Dit Amerikaanse gerecht bestaat uit drie onderdelen: koekjes, chocolade en marshmallows. Traditioneel worden voor de koekjes Graham Crackers gebruikt. Je kunt deze eenvoudig vervangen door andere knapperige koekjes. Zelf gebruikte ik Knappertjes, maar Digestive biscuits, Petit Beurre of Maria-koekjes kunnen ook.

Qua chocolade maakt het niet zo heel veel uit wat je kiest, maar het is handig als je chocolade blokjes hebt die ongeveer even groot zijn als het koekje dat je gebruikt. Als alternatief kun je ook gewoon een chocoladereep fijnhakken natuurlijk.

Geschiedenis smores

Smores – toetje met koekjes, chocolade en marshmallows

4 from 4 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor ca

3

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

362

kcal

Een makkelijk recept voor smores uit de oven – een heerlijk Amerikaans toetje

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 12 12 knapperige koekjes (bv Knappertjes)

  • 6 plakken 6 chocolade (ter grootte van de koekjes)

  • 15 15 marshmallows

  • 1 snuf 1 zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de helft van de koekjes in een ovenbestendige schaal.
  • Plaats op elk koekje een plakje chocolade. Als alternatief kun je ook een reep chocolade fijnhakken en de koekjes hiermee bestrooien.
  • Dek de chocolade af met grote marshmallows, afhankelijk van je ovenschaaltje heb je er meer of minder dan de aangegeven hoeveelheid nodig. Bestrooi met een beetje grof zeezout.
  • Bak de smores ongeveer 10-15 minuten, de chocolade zou dan gesmolten moeten zijn, en de marshmallows lichtgekleurd aan de bovenkant.
  • Serveer de smores met de extra koekjes, zodat je ermee kunt dippen.

Een klein stukje geschiedenis: s’more is een samentrekking van ‘some more‘. Dat geeft al aan hoe verslavend lekker dit is, je blijft er van eten! Traditioneel werden s’mores gemaakt door Amerikaanse padvinders, die een marshmallow roosterde boven een kampvuurtje. Deze smeerden ze op een met chocolade belegde Graham Cracker, en klaar was hun toetje.

Variaties smores uit de oven

  • Maak éénpersoons porties: hiervoor leg je de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek je ze af met een plakje chocolade en een marshmallow. Zet in de oven tot de marshmallow begint te kleuren en de chocolade deels gesmolten is.
  • En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de smores op de traditionele manier klaar te maken, door de marsmallow te roosteren op een kampvuur dus!
  • Als je er helemaal een feest van wilt maken zou je er ook nog wat salted caramelsaus overheen kunnen druppelen….

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Smores recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter