Menu
lunch

Smorgastorte – Sandwichtaart

Smorgastorte - Sandwichtaart

Dit gerecht maakten we ooit eens tijdens een kookworkshop. De officiële naam van dit Zweedse gerecht is Smorgastorte maar ik noem het gewoon een sandwichtaart. Het is in ieder geval een superfeestelijk buffetgerecht waar je werkelijk alle kanten mee op kunt. Bij sommige supermarkten kun je speciaal ‘sandwichbrood’ kopen, dit zijn pakken met lange repen witbrood zonder korstjes, de ideale basis voor dit recept. Als je dit niet kunt vinden is casinobrood ook prima. Een echt recept is het niet geworden, het is juist de bedoeling dat je je eigen smaakt volgt! Traditioneel wordt er een vulling met vis gebruikt, maar als je daar niet van houdt experimenteer dan gerust met andere ingrediënten.

Variëren met de Smorgastorte

Je kunt volop variëren met het beleg voor de Smorgastorte, denk bijvoorbeeld aan:

  • Vis: gerookte zalm, gerookte makreel, tonijn uit blik, garnalen…
  • Groenten: augurk, rode ui, komkommer, tomaat…
  • Kruiden: dille, bieslook, rucola….
  • En wat je verder lekker vind, bijvoorbeeld gekookt ei

Smorgastorte – Sandwichtaart

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: ZweedsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

6

minutes
Calorieën

275

kcal

Een Zweedse Smorgastorte oftewel sandwichtaart. Leef je lekker uit met beleg dat jij lekker vindt!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 8 sneetjes 8 sandwichbrood of casinobrood

  • 250 ml 250 kwark

  • 2 blikjes 2 tonijn op water

  • 2 2 eieren

  • 5 5 kerstomaatjes

  • schijfjes komkommer

  • rucola

Bereiding

  • Kook de eieren in 6 minuten hard en laat ze schrikken en verder afkoelen.
  • Breng de kwark op smaak met zout en kruiden naar smaak. Meng een kwart van dit mengsel met de tonijn uit blik en besmeer de sneetjes brood met deze tonijnsalade. Stapel de boterhammen op elkaar.
  • Besmeer de sandwichtaart aan de buitenkant met de rest van het kwarkmengsel zodat je hem ook aan de zijkanten kunt decoreren. Beleg de bovenkant van de Smorgastorte met plakjes gekookt ei, tomaat, komkommer en rucola.

Opmerkingen

  • Eet de Smorgastorte direct op, want je kunt hem niet lang bewaren, dan wordt het brood zompig.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter