Dit gerecht maakten we ooit eens tijdens een kookworkshop. De officiële naam van dit Zweedse gerecht is Smorgastorte maar ik noem het gewoon een sandwichtaart. Het is in ieder geval een superfeestelijk buffetgerecht waar je werkelijk alle kanten mee op kunt. Bij sommige supermarkten kun je speciaal ‘sandwichbrood’ kopen, dit zijn pakken met lange repen witbrood zonder korstjes, de ideale basis voor dit recept. Als je dit niet kunt vinden is casinobrood ook prima. Een echt recept is het niet geworden, het is juist de bedoeling dat je je eigen smaakt volgt! Traditioneel wordt er een vulling met vis gebruikt, maar als je daar niet van houdt experimenteer dan gerust met andere ingrediënten.
Variëren met de Smorgastorte
Je kunt volop variëren met het beleg voor de Smorgastorte, denk bijvoorbeeld aan:
- Vis: gerookte zalm, gerookte makreel, tonijn uit blik, garnalen…
- Groenten: augurk, rode ui, komkommer, tomaat…
- Kruiden: dille, bieslook, rucola….
- En wat je verder lekker vind, bijvoorbeeld gekookt ei
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties