weekendgerechten

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

Soms heb je zin in stoofvlees, maar geen tijd om een pan een paar uur op het vuur te laten pruttelen. Maak dan eens deze biefstukstoof. Die staat binnen een half uur op tafel. De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft. Serveer de biefstukstoof met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pommes duchesse of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk! Een beetje cranberrycompote erbij is ook lekker.

Recept biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

(voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr biefstuk (ook lekker met hertenbiefstuk)
  • 1 plak pancetta van een halve cm dikte
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 125 ml rode wijn
  • 1 takje tijm of oregano

Zo maak je het snelle stoofvlees

  • Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes en de biefstuk in puntjes.
  • Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe.
  • Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.
  • Voeg de rode wijn en de tijm of oregano toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier). Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, pommes duchesses, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Robbie n Mienke

    Hallo Sandra,

    Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
    Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.

    Grtjs Mienke en Robbie

    13 december 2015 at 18:43
    • Reply Sandra

      Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!

      14 december 2015 at 01:01

    Reactie achterlaten