weekendgerechten

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

Eerlijk is eerlijk, vlees van Koop een Koe heeft niet veel nodig. Het smaakt altijd al fantastisch! Maar soms wil je toch even wat extra’s. Maak dan eens deze biefstukstoof. De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft. Serveer de biefstukstoof met aardappels of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk!

PS: mocht je nu denken dat ik betaald wordt door Koop een Koe om reclame te maken… Dat is niet het geval. Ik ben gewoon oprecht groot fan van dit toffe concept!

Recept biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

(voor 2 personen)

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 portie biefstukpuntjes van Koop een Koe
  • 1 plak pancetta van een halve cm dikte
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 125 ml rode wijn
  • 1 groentebouillonblokje

Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes. Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe.

Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.

Voeg de rode wijn en het bouillonblokje toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier).

Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Robbie n Mienke

    Hallo Sandra,

    Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
    Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.

    Grtjs Mienke en Robbie

    13 december 2015 at 18:43
    • Reply Sandra

      Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!

      14 december 2015 at 01:01

    Reactie achterlaten