Menu
vlees / Hoofdgerechten

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

Soms heb je zin in stoofvlees, maar geen tijd om een pan een paar uur op het vuur te laten pruttelen. Maak dan eens deze snelle biefstukstoof. Die staat binnen een half uur op tafel. De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft. Serveer de biefstukstoof met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pommes duchesse of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk (dezelfde die je in de stoofpot hebt verwerkt bijvoorbeeld). Een beetje cranberrycompote erbij is ook lekker.

Doordeweeks stoofvlees

Heerlijk toch, zo’n lekker stoofpotje dat ook nog eens snel klaar is? Normaal gesproken maak ik stoofvlees alleen klaar in het weekend, omdat het meestal wel een uur of twee op het vuur moet staan. Maar in dit stoofpotje gebruik je biefstuk, dus dat is lekker snel klaar. Wel zo handig voor doordeweeks.

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VleesDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

341

kcal

Snel stoofvlees, het kan! In dit recept gebruik je biefstuk, waardoor dit stoofpotje snel klaar is. Lekker voor doordeweeks!

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 300 gr biefstuk

  • 50 gr pancetta (dikke plak van ca 1 cm dik)

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 125 ml rode wijn

  • 3 takjes tijm of oregano

Bereiding

  • Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes en de biefstuk in puntjes.
  • Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe. Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.
  • Voeg de rode wijn en de tijm of oregano toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier). Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, pommes duchesses, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!

Opmerkingen

  • In plaats van gewone biefstuk kun je ook hertenbiefstuk gebruiken.
  • Tip: maak een dubbele portie en vries de tweede portie in voor later.
Recept snel stoofvlees

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • Robbie n Mienke
    13 december 2015 at 18:43

    Hallo Sandra,

    Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
    Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.

    Grtjs Mienke en Robbie

    Reply
    • Sandra
      14 december 2015 at 01:01

      Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!

      Reply

Laat een reactie achter