Soms heb je zin in stoofvlees, maar geen tijd om een pan een paar uur op het vuur te laten pruttelen. Maak dan eens deze snelle biefstukstoof. Die staat binnen een half uur op tafel. De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft.
Doordeweeks stoofvlees
Heerlijk toch, zo’n lekker stoofpotje dat ook nog eens snel klaar is? Normaal gesproken maak ik stoofvlees alleen klaar in het weekend, omdat het meestal wel een uur of twee op het vuur moet staan. Zoals deze ouderwetse hachee of dit Limburgs zuurvlees.
Maar in dit stoofpotje gebruik je biefstuk, dus dat is lekker snel klaar.
Na het aanbraden hoef je het vlees met de groenten en smaakmakers nog maar een kwartiertje rustig te stoven, en je kunt al aan tafel! Wel zo handig voor doordeweeks.
Bijgerechten snelle biefstukstoof
Serveer de biefstukstoof met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pommes duchesse, patat/friet of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk (dezelfde die je in de stoofpot hebt verwerkt bijvoorbeeld). Een beetje cranberrycompote erbij is ook lekker.
Stoofpotje bewaren
Als ik een dergelijk gerecht maak, maak ik meestal meteen een dubbele portie. Die kan dan lekker de vriezer in, kun je een volgende keer helemaal snel aan tafel!
Als je het vlees weer gaat opwarmen zou ik dat in een afgedekt steelpannetje doen, op een laag vuurtje. Waarschijnlijk heb je dan wel iets van extra vocht nodig. Dit zou je kunnen doen met een scheutje rode wijn of bouillon.

Snelle biefstukstoof met paddenstoelen en pancetta
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 gr biefstuk
- 50 gr pancetta (dikke plak van ca 1 cm dik)
- 250 gr kastanjechampignons
- 125 ml rode wijn
- 3 takjes tijm of oregano
Zo maak je het
- Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
- Snijd de champignons in plakjes. Snijd de pancetta in blokjes en de biefstuk in puntjes.
- Voeg de champignons en de pancetta samen met de biefstukpuntjes toe. Laat even aanbraden tot de biefstuk aan alle kanten is dichtgeschroeid.
- Voeg de rode wijn en de tijm of oregano toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de wijn vrijwel is verdampt (dit duurt ongeveer een kwartier). Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de biefstukstoof met gekookte aardappelen, pommes duchesses, aardappelpuree of gekookte rijst. Eet smakelijk!
Notities
Voedingswaarden

2 Reacties
Robbie n Mienke
13 december 2015 at 18:43Hallo Sandra,
Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.
Grtjs Mienke en Robbie
Sandra
14 december 2015 at 01:01Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!