Soms heb je zin in stoofvlees, maar geen tijd om een pan een paar uur op het vuur te laten pruttelen. Maak dan eens deze snelle biefstukstoof. Die staat binnen een half uur op tafel. De combinatie met pancetta en paddenstoelen is echt fantastisch lekker. Heerlijk hartig, het ultieme comfort food wat mij betreft.
Doordeweeks stoofvlees
Heerlijk toch, zo’n lekker stoofpotje dat ook nog eens snel klaar is? Normaal gesproken maak ik stoofvlees alleen klaar in het weekend, omdat het meestal wel een uur of twee op het vuur moet staan. Zoals deze ouderwetse hachee of dit Limburgs zuurvlees.
Maar in dit stoofpotje gebruik je biefstuk, dus dat is lekker snel klaar.
Na het aanbraden hoef je het vlees met de groenten en smaakmakers nog maar een kwartiertje rustig te stoven, en je kunt al aan tafel! Wel zo handig voor doordeweeks.
Bijgerechten snelle biefstukstoof
Serveer de biefstukstoof met aardappelpuree, gekookte aardappelen, pommes duchesse, patat/friet of rijst, en een lekker glas rode wijn natuurlijk (dezelfde die je in de stoofpot hebt verwerkt bijvoorbeeld). Een beetje cranberrycompote erbij is ook lekker.
Stoofpotje bewaren
Als ik een dergelijk gerecht maak, maak ik meestal meteen een dubbele portie. Die kan dan lekker de vriezer in, kun je een volgende keer helemaal snel aan tafel!
Als je het vlees weer gaat opwarmen zou ik dat in een afgedekt steelpannetje doen, op een laag vuurtje. Waarschijnlijk heb je dan wel iets van extra vocht nodig. Dit zou je kunnen doen met een scheutje rode wijn of bouillon.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Robbie n Mienke
13 december 2015 at 18:43Hallo Sandra,
Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Dank je wel en we gaan vast nog meer recepten van jouw site proberen.
Grtjs Mienke en Robbie
Sandra
14 december 2015 at 01:01Leuk om te horen, blij dat het gesmaakt heeft!