Menu
lunch

Snijbiet pannenkoeken

snijbiet pannenkoeken

Alsof er nog niet genoeg pannenkoeken recepten op mijn blog stonden, haha! Maar deze snijbiet pannenkoeken vind ik toch wel een heerlijke toevoeging. Zelf vind ik ze al heel lekker, maar ze zijn ook een enorm succes bij onze dreumes.

Pannenkoeken met snijbiet

Snijbiet is niet zo’n bekende groente, maar op de markt kom je het soms wel tegen. Het smaakt een beetje zoals spinazie en zo kun je het ook verwerken. Lekker in door de pasta bijvoorbeeld. Kun je geen snijbiet vinden, dan kun je in dit recept dus ook prima spinazie gebruiken.

Deze snijbiet pannenkoeken zijn vrij voedzaam:

  • Door de snijbiet en de banaan heb je al een deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten & fruit binnen
  • Meer dan de helft van de bloem is vervangen door boekweitmeel, lekker voedzaam!

Verstopte groenten

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze dreumes is niet zo’n beste groenten-eter. Ook ik ben dus zo’n moeder geworden die allerlei trucjes verzint om groenten naar binnen te krijgen, haha! Dit gaat over het algemeen vrij goed met pastasaus en soep, en ook groentenpannenkoeken zijn hier altijd een hit. Deze pannenkoekjes hieronder doen het ook altijd goed:

  • Wortelpannenkoeken recept

    Wortelpannenkoeken

    Niveau: Gemiddeld

    Heerlijk als voedzame lunch: pannenkoeken met wortel. Ook favoriet bij kinderen!

Hier vind je meer inspiratie: kidsproof ontbijt en lunch-recepten.

Invriezen – maak een dubbele portie!

Als ik je een tip mag geven: maak van dit recept meteen een dubbele portie, of zelfs een driedubbele portie. Je bent toch bezig, en dan hoef je de blender maar 1x schoon te maken, haha!

Je kunt deze snijbiet pannenkoeken namelijk prima invriezen. Zelf vries ik ze in in goed afsluitbare diepvriesdozen. In stapeltjes van zes stuks, want zoveel eet onze dreumes er meestal in 1x op (grote eter hier). Voor mezelf zou ik er ook wel zoveel lusten trouwens!

Uit onderstaand recept haal je ongeveer 18 pannenkoeken, dus dat zijn ongeveer drie porties. Zelf serveer ik ze graag met wat plakjes banaan voor onze dreumes. Voor mezelf vind ik een handje gehakte noten en wat (gember) siroop er ook erg lekker op.

Snijbiet pannenkoeken

5 from 2 stemmen
Gang: LunchKeuken: KidsproofNiveau: Gemiddeld
Voor ca

18

pannenkoekjes
Voorbereiding

10

minutes
Bakken

10

minutes
Calorieën per stuk

43

kcal

Heerlijk als lunch, deze voedzame pannenkoeken met snijbiet!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 snijbiet

  • 1 1 banaan (liefst goed rijp)

  • 1 1 ei

  • 250 ml 250 (plantaardige) melk

  • 1 el 1 zonnebloemolie

  • 1 tl 1 vanille-extract (optioneel)

  • 75 gr 75 boekweitmeel

  • 50 gr 50 zelfrijzend bakmeel

  • 0,5 tl 0,5 bakpoeder

  • Voor erbij
  • plakjes banaan, fijngehakte noten, (gember)siroop….

Bereiding

  • Was de snijbiet goed en doe deze in de blender.
  • Voeg de banaan, het ei, de melk, de olie en het vanille-extract toe, en maal het goed fijn.
  • Doe het boekweitmeel, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom.
  • Giet de helft van het mengsel uit de blender in de kom en meng goed door met een garde. Voeg de rest van het mengsel toe en roer nogmaals goed door.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en schep steeds drie hoopjes beslag in de pan. Bak de snijbietpannenkoeken aan beide kanten gaar.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar wens. Zelf vind ik extra plakjes banaan erg lekker, en fijngehakte noten en wat gembersiroop.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept pannenkoeken met snijbiet

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter