pasta

Spaghetti bolognese – een rasechte klassieker

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is een rasechte Hollandse klassieker en niet voor niks: wat is dit lekker! Ik hoor je denken: Hollandse klassieker? Ja, want de Italianen in Bologna (waar de saus vandaan komt) eten geen spaghetti bij deze saus, maar tagliatelle. In plaats van met spaghetti, kun je de bolognese dus ook prima serveren met tagliatelle. Ook is het een heerlijke vulling voor de lasagne! Zelf eet ik mijn spaghetti bolognese het liefst met volkorenspaghetti, met een flinke klodder lekkere pesto en royaal geraspte grana padano erover. Zelf maak ik altijd in een keer een portie spaghetti bolognese voor tien personen, zodat ik een paar porties in kan vriezen. Lekker makkelijk voor doordeweeks, dan hoef je alleen nog maar wat spaghetti te koken en de bolognesesaus op te warmen. Kun je binnen een kwartiertje aan tafel!

Recept spaghetti bolognese

(voor 4 personen)

  • 400 gr rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • 1 runderbouillontablet
  • peper en zout

Zo maak je spaghetti bolognese

  • Bak het gehakt rul en voeg de uien en knoflook toe. Laat ongeveer vijf minuten bakken. Roer de blokjes wortel en bleekselderij en de kruiden erdoor en laat nog een paar minuten bakken.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even om te ontzuren. Giet de helft van de wijn, de tomatenblokjes en het bouillontablet toe en laat in 20-30 minuten inkoken.
  • Voeg als het te droog wordt er steeds een beetje wijn bij (het kan zijn dat de 200ml wijn iets teveel is).
  • Breng de bolognese op smaak met peper en zout en serveer met (volkoren) spaghetti, pesto en parmezaanse kaas of grana padano.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Hmm, wat lekker! Op en top comfortfood zo’n heerlijk bord spaghetti bolognese (of tagliatella zoals de Italianen het willen ;) )

    17 juli 2017 at 18:42
  • Reactie achterlaten