Menu
Hoofdgerechten / pasta

Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Jaaaaa, dit is zo lekker! Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus, een eenvoudig maaltje maar heel erg smakelijk.

Gehaktballetjes met spaghetti

gehaktballetjes met spaghetti

Veel lekkerder dan dit wordt het niet, toch? Heerlijk smeuïge gehaktballetjes met spaghetti en een smaakvolle tomatensaus, waarvoor ik grotendeels mijn basisrecept voor pastasaus voor gebruik. Garneren met flinters parmezaanse kaas en pijnboompitjes, en je hebt een heerlijk maaltje.

Ik gebruik zelf overigens vrijwel altijd de volkorenversie van spaghetti, maar vervang het gerust door de witte variant als je die lekkerder vindt.

Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus – Voorbereiden en bewaren

Hoewel het maken van deze spaghetti met gehaktballen in tomatensaus niet persé erg snel gaat, is het toch een gerecht dat je prima op doordeweekse dagen kunt eten.

Je kunt namelijk de gehaktballetjes al eerder klaarmaken. Het is zelfs aan te raden om ze van tevoren te maken. Dan kunnen ze namelijk weer goed opstijven in de koelkast, en behouden ze hun vorm beter tijdens het bakken.

Ook de tomatensaus kun je al eerder maken. In de koelkast blijft deze saus wel een paar dagen goed. Tip: maak als je toch bezig bent, direct een dubbele portie en vries de rest in. Dan is dit recept de volgende keer sneller klaar!

Restje over van dit recept? Dat smaak de volgende dag nog prima als lunch!

spaghetti meatballs recept

Budget-tip: in plaats van de ‘echte’ Parmezaan kun je ook Grana Padano kiezen. Die smaakt heerlijk in dit recept. Pijnboompitten zijn erg duur, je zou ze eventueel weg kunnen laten uit het recept.

Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

4 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: PastaNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

573

kcal

Het ultieme comfort food recept: gehaktballetjes met spaghetti

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes
  • 300 gr 300 gehakt

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 1 1 ei

  • 1 tl 1 oregano

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • paneermeel

  • peper en zout

  • Voor de spaghetti met tomatensaus
  • 1 blik 1 tomatenblokjes (a 400 gr)

  • 1 1 ui

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 tl 1 tijm

  • 1 tl 1 oregano

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • peper en zout

  • Overig
  • 250 gr 250 spaghetti

  • 4 el 4 pijnboompitten

  • parmezaanse kaas of grana padano naar smaak

  • verse basilicum

Bereiding

  • Begin met het maken van de gehaktballen. Snijd hiervoor de knoflook en de ui zo fijn mogelijk, en meng deze samen met het ei en de smaakmakers door het gehakt. Voeg een scheut paneermeel toe en kneed tot een samenhangend mengsel.
  • Vet een bord in met een beetje olijfolie en draai ongeveer 24 kleine balletjes van het gehakt. Zet de balletjes afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt ze ook direct bakken natuurlijk, maar ik vind dat ze net iets steviger blijven tijdens het bakken als je ze minimaal een half uur op laat stijven.
  • Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat dit een kwartiertje pruttelen.
  • Kook ondertussen de spaghetti op basis van de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om, om verbranden te voorkomen.
  • Braad de gehaktballetjes in een grote koekenpan in een mengsel van olie en boter aan alle kanten gaar en goudbruin.
  • Serveer de spaghetti met de tomatensaus en gehaktballetjes, en garneer met de pijnboompitten, snippers parmezaan en verse basilicum.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept spaghetti meatballs

2 Reacties

  • Nadine
    23 februari 2023 at 18:52

    Erg lekker maar wij vonden het erg weinig saus. Alsnog extra tomatensaus erbij gedaan. Wel voor herhaling vatbaar. Zelfs voor onze kritische jongste dochter

    Reply
    • Sandra
      24 februari 2023 at 20:57

      Altijd leuk om te horen dat kinderen het ook lekker vinden! Bedankt voor je feedback over de hoeveelheid saus, ik ga het recept zelf binnenkort ook nog een keer maken en dan ga ik even kijken of ik hetzelfde ervaar!

      Reply

Laat een reactie achter