Volg culi-sandra.nl op:
Speculaasgranola

Speculaasgranola met yoghurt en mandarijn

Hmmm, de mandarijnen zijn nu echt op hun lekkerst. In november eet ik me altijd helemaal ongans aan mandarijnen, heerlijk! Het liefst gewoon zo uit het vuistje als tussendoortje, maar ze zijn ook heel lekker bij het ontbijt. Ik maakte er een ‘ontbijttrifle’ mee. Laagjes frisse yoghurt met ertussen heerlijke crunchy speculaasgranola, en natuurlijk ‘appeltjes van oranje’ oftewel mandarijnen! Een erg lekker ontbijt waarmee niet alleen de Goedheiligman, maar ook jij er zeker weer even tegenaan kan.

Zelf granola maken is echt heel makkelijk, als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat zeker een keertje proberen. Van deze versie met speculaaskruiden word ik altijd erg blij, in de winter heb ik niet altijd zin in een koud ontbijtje maar door de kruiden in de speculaasgranola doet deze ontbijttrifle toch een beetje ‘warm’ aan.

Tip: niet gek op mandarijnen? Dit ontbijt is ook waanzinnig lekker met partjes appel die je even bakt in een beetje boter met eventueel nog een beetje suiker en/of wat extra koekkruiden.

Recept speculaasgranola met yoghurt en mandarijn

Voor 4 personen

  • 100 gr havermoutvlokken
  • 50 gr ongezouten amandelen
  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 3 el koekkruiden
  • 8 el honing
  • 600 ml yoghurt
  • 8 mandarijnen

Zo maak je de ontbijttrifle met granola

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de noten grof.
  • Meng de havermout met de noten en de koekkruiden. Roer de honing er doorheen, zorg dat deze goed verdeeld is door het mengsel.
  • Spreid het granola-mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola 8 minuten, schep goed om en bak nogmaals 8 minuten. Laat helemaal afkoelen.
  • Vul nu vier hoge glazen afwisselen met laagjes speculaasgranola, yoghurt en partjes mandarijn.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter