ontbijt

Speculaasgranola met yoghurt en mandarijn

Speculaasgranola

Hmmm, de mandarijnen zijn nu echt op hun lekkerst. In november eet ik me altijd helemaal ongans aan mandarijnen, heerlijk! Het liefst gewoon zo uit het vuistje als tussendoortje, maar ze zijn ook heel lekker bij het ontbijt. Ik maakte er een ‘ontbijttrifle’ mee. Laagjes frisse yoghurt met ertussen heerlijke crunchy speculaasgranola, en natuurlijk ‘appeltjes van oranje’ oftewel mandarijnen! Een erg lekker ontbijt waarmee niet alleen de Goedheiligman, maar ook jij er zeker weer even tegenaan kan.

Granola maken

Zelf granola maken is echt heel makkelijk, als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat zeker een keertje proberen. Van deze versie met speculaaskruiden word ik altijd erg blij, in de winter heb ik niet altijd zin in een koud ontbijtje maar door de kruiden in de speculaasgranola doet deze ontbijttrifle toch een beetje ‘warm’ aan.

Tip: niet gek op mandarijnen? Dit ontbijt is ook waanzinnig lekker met partjes appel die je even bakt in een beetje boter met eventueel nog een beetje suiker en/of wat extra koekkruiden.

Speculaasgranola met yoghurt en mandarijn

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: WinterDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

16

minutes
Calorieën

364

kcal

Een lekker winters ontbijt: granola met de smaak van speculaas, met yoghurt en mandarijn.

Ingrediënten

  • 100 gr havermoutvlokken

  • 50 gr amandelen (ongezouten)

  • 50 gr cashewnoten (ongezouten)

  • 3 el koekkruiden

  • 6 el honing

  • 600 ml yoghurt

  • 8 mandarijnen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de noten grof.
  • Meng de havermout met de noten en de koekkruiden. Roer de honing er doorheen, zorg dat deze goed verdeeld is door het mengsel.
  • Spreid het granola-mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola 8 minuten, schep goed om en bak nogmaals 8 minuten. Laat helemaal afkoelen.
  • Vul nu vier hoge glazen afwisselen met laagjes speculaasgranola, yoghurt en partjes mandarijn.

Opmerkingen

  • Je kunt eventueel meer granola maken, je kunt dit in een goed afsluitbare pot namelijk lang bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten