Hmmm, de mandarijnen zijn nu echt op hun lekkerst. In november eet ik me altijd helemaal ongans aan mandarijnen, heerlijk! Het liefst gewoon zo uit het vuistje als tussendoortje, maar ze zijn ook heel lekker bij het ontbijt. Ik maakte er een ‘ontbijttrifle’ mee. Laagjes frisse yoghurt met ertussen heerlijke crunchy speculaasgranola, en natuurlijk ‘appeltjes van oranje’ oftewel mandarijnen! Een erg lekker ontbijt waarmee niet alleen de Goedheiligman, maar ook jij er zeker weer even tegenaan kan.
Granola maken
Zelf granola maken is echt heel makkelijk, als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat zeker een keertje proberen. Van deze versie met speculaaskruiden word ik altijd erg blij, in de winter heb ik niet altijd zin in een koud ontbijtje maar door de kruiden in de speculaasgranola doet deze ontbijttrifle toch een beetje ‘warm’ aan.
Tip: niet gek op mandarijnen? Dit ontbijt is ook waanzinnig lekker met partjes appel die je even bakt in een beetje boter met eventueel nog een beetje suiker en/of wat extra koekkruiden.

Speculaasgranola met yoghurt en mandarijn
Ingrediƫnten
- 100 gr havermoutvlokken
- 50 gr amandelen (ongezouten)
- 50 gr cashewnoten (ongezouten)
- 3 el koekkruiden
- 6 el honing
- 600 ml yoghurt
- 8 mandarijnen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Hak de noten grof.
- Meng de havermout met de noten en de koekkruiden. Roer de honing er doorheen, zorg dat deze goed verdeeld is door het mengsel.
- Spreid het granola-mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de granola 8 minuten, schep goed om en bak nogmaals 8 minuten. Laat helemaal afkoelen.
- Vul nu vier hoge glazen afwisselen met laagjes speculaasgranola, yoghurt en partjes mandarijn.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties