Ik had al tijden een zak met een restje speltmeel in mijn keukenkastje staan. Tijdens de Zero Waste Challenge kwam ik deze tijdens het uitmesten van mijn keukenkastjes tegen en ik besloot deze op te maken. Een gerecht daarvoor had ik al snel in gedachten: spelt pannenkoeken! In mijn flinke voorraad met uitgescheurde recepten (ik heb een abonnement op zo ongeveer alle culi-tijdschriften van Nederland en verzamel alles wat me lekker lijkt in een grote map) vond ik een recept voor fluffy ricotta pannenkoekjes. Het grappige is dat ik deze recepten eigenlijk nooit één op één namaak, ze dienen voor mij echt als inspiratie en zo komt er regelmatig een compleet ander recept uitrollen. Ook in dit geval: ik paste het recept helemaal aan en daar kwamen uiteindelijk deze spelt pannenkoeken uit voort.
Pannenkoeken met een extraatje
Om ze extra lekker te maken, besloot ik om gekarameliseerde appel en hazelnoten bij de spelt pannenkoeken te serveren. Dat bleek een héél goed idee :-) Spelt heeft namelijk een licht nootachtige smaak, dus door er nootjes bij te serveren wordt die alleen maar versterkt. En gekarameliseerde appel maakt zo ongeveer alles lekkerder…


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
ohladybake
20 maart 2018 at 11:29lekker zeg…leuk en verrassend recept
moet ik zeker eens uittesten