Ohhhh spinazie-feta broodjes van bladerdeeg! Spinazie & feta zijn een gouden duo, en feta en spinazie in bladerdeeg is al helemaal extra lekker. Als je fan bent van Spanakopita (de Griekse filodeegtaart met dezelfde ingrediënten), dan is dit snackbroodje echt helemaal jouw ding.
Snackbroodjes maken
Snackbroodjes maken vind ik superleuk om te doen en inmiddels begint de verzameling recepten op mijn blog in deze categorie al behoorlijk te vullen. Wat dacht je van:
Stuk voor stuk super lekker, maar je kwam hier voor het recept voor spinazie-feta broodjes. Dit zijn heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie en feta. De spinazie maak je lekker op smaak met knoflook & ui. Echt een heerlijke combinatie met de zoute feta.

Spinazie-feta broodjes invriezen
Je kunt de feta & spinazie bladerdeeg broodjes prima invriezen, zowel gebakken als ongebakken. Dat laatste kan ik vooral aanraden. Warm zijn ze het lekkerst, dus bak ze af vlak voor je ze gaat eten. Met dit recept maak je zes broodjes, maar je kunt het ook prima verdubbelen, juist omdat de spinaziebroodjes met feta zich zo goed laten invriezen.
Bladerdeeghapjes met spinazie en feta
Tip: als je de vellen bladerdeeg schuin doormidden snijd en vult met het spinazie & feta mengsel, kun je deze snackbroodjes ook prima serveren als warm borrelhapje.


Spinazie-feta broodjes van bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 gr spinazie
- 100 gr feta
- 1 citroen
- 2 tl oregano
- peper en zout
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
Zo maak je het
- Begin op tijd met dit recept, zodat de spinazie goed kan afkoelen. Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en laat volledig afkoelen.
- Maak de spinazie zo droog mogelijk. Ik doe dit zelf altijd door het eerst met mijn handen zo goed mogelijk uit te knijpen. Daarna dep ik het droog met keukenpapier. Doe de spinazie in een kom.
- Verbrokkel de feta grof boven de kom. Rasp de citroen, voeg de oregano toe en meng alles goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer, laat het papiertje er nog even onder zitten. Maak nu een paar inkepingen aan één helft van elk velletje deeg, en verdeel het spinazie/feta mengsel over de andere helft van de broodjes.
- Vouw de spinazie-feta broodjes dicht, druk de randen aan met een vork, verwijder het papiertje en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los en besmeer de broodjes met wat ei. Bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar, serveer direct.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

1 Reactie
markjan
27 december 2022 at 15:40Zeer eenvoudig te maken, je kunt het gerust aan de kinderen overlaten. Iedereen lust dit ook!