vegetarisch weekendgerechten

Spinaziepannenkoek met avocado, feta en munt

Spinaziepannenkoek met avocado, feta en munt

Zo, ik heb me toch lekker gegeten! Ik maakte bovenstaande spinaziepannenkoek naar recept van 24Kitchen. Het ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar de combinatie van de spinaziepannenkoek, de salade met zomerse smaken (avocado, munt, feta) en de frisse tomatensalsa is echt top. Het was een royale portie, uit het beslag kon ik wel 14 kleine pannenkoekjes maken.

Dit recept bestaat uit drie onderdelen: de spinaziepannenkoekjes, een frisse salade met avocado, feta en munt, en een tomatensalsa. Ik adviseer om voor de tomatensalsa minder yoghurt te gebruiken dan in het recept, want mijn salsa was erg waterig!

Voor deze spinaziepannenkoekjes heb je nodig (portie voor 4 personen):

  • olijfolie om in te bakken
  • 450 g spinazie
  • 200 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 200 ml magere yoghurt
  • 200 ml water

Avocadovulling

  • 2 avocado’s
  • 100 g feta
  • 50 g walnoten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 bosje munt
  • olijfolie extra vierge

Tomaten-yoghurtsalsa

  • 100 ml magere yoghurt (ik adviseer om iets minder te gebruiken)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el honing

Voor het volledige recept verwijs ik jullie graag door naar de site van 24Kitchen waar dit recept ook vandaan komt!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten