Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten / vegetarisch

Spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado

Spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado

Als je eens iets anders dan anders wilt eten, ga dan voor deze spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado! Echt iets bijzonders en lekker voor een dagje zonder vlees. Halloumi is een heerlijke vervanger voor vlees als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Het is een stevige, zoutige kaas die je heel goed kunt bakken of grillen. In tegenstelling tot gewone kaas, loopt halloumi namelijk niet uit. Het blijft stevig. Persoonlijk ben ik er echt gek op en daarom kom je inmiddels al heel wat recepten met halloumi tegen op dit blog!

Hartige pannenkoeken met spinazie

Voor een stapel zoete pannenkoeken mag je me letterlijk wakker maken, maar hartige pannenkoeken als avondeten, daar wordt iedereen toch blij van? Zeker als ze zo’n waanzinnig gifgroen kleurtje hebben. Die kleur is trouwens 100% natuurlijk, gepureerde spinazie geeft deze pannenkoeken hun mooie kleurtje. Met een lekkere salade van avocado en tomaat erop, en wat gebakken halloumi erbij heb je een complete vegetarische avondmaaltijd of uitgebreide lunch.

Spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado

Recept spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado

Als je eens iets anders dan anders wilt eten, ga dan voor deze spinaziepannenkoeken met halloumi en avocado! Echt iets bijzonders en lekker voor een dagje zonder vlees.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 175 gr spinazie
  • 70 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 175 ml yoghurt
  • 150 gr halloumi
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 2 el pittenmix
  • munt
  • citroensap, olijfolie, peper en zout

Zo maak je het

  • Begin met het maken van de salade. Snijd de avocado in blokjes en halveer de tomaten. Meng deze door 75 gram van de spinazie.
  • Maak een dressing van 1 el olijfolie, 1 el citroensap, vers gesneden munt, zout en peper. Breng de salade hiermee op smaak en houdt deze apart.
  • Ga nu verder met het maken van het beslag. Meng hiervoor de bloem met het bakpoeder en wat zout. Klop het ei toe door het beslag.
  • Doe de rest van de spinazie in de blender, samen met de yoghurt en een kneepje citroensap. Maal dit volledig fijn en roer het mengsel door het bloem-mengsel tot je een egaal groen beslag hebt.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag, drie tegelijk. In totaal haal je 10-12 pannenkoeken uit het beslag. Houdt de gebakken pannenkoekjes ondertussen warm (bijvoorbeeld onder folie of in een voorverwarmde oven).
  • Snijd de halloumi in grove stukken en bak terwijl je de pannenkoeken bakt, de halloumi in een paar minuten aan beide kanten goudbruin in een pan met wat olie. Serveer de spinaziepannenkoeken met de avocadosalade en de gebakken halloumi.

Notities

  • De pannenkoeken kun je al een dag van tevoren klaarmaken. Bewaar ze in de koelkast. Als je pannenkoekjes over hebt kun je die de volgende dag nog prima opeten. Met een topping van bijvoorbeeld banaan zijn ze ook erg lekker als ontbijt of lunch.
  • Voedingswaarden

    Calories: 769kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept spinaziepannenkoeken

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept