quiches vegetarisch

Spinaziequiche met oude kaas

Spinaziequiche met oude kaas

Voor een dagje zonder vlees kies ik regelmatig voor een quiche. Want in quiche kun je zoveel lekkers stoppen, dat je vlees helemaal niet mist. En reken maar dat dat het geval is bij deze spinaziequiche met oude kaas. In de quiche gaat lekker veel kaas, en die geeft de taart zijn smaak. Kies dan ook voor een lekkere, pittige oude kaas.

Stukje over?

Quiche met spinazie en kaas

Het fijne van een quiche maken, is dat er soms een puntje overblijft. De volgende dag kun je die prima eten als lunch. Eventueel met een kleine salade erbij. Makkelijk & zo lekker!

Spinaziequiche met oude kaas

5 from 2 votes
Course: DinerCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

369

kcal

Heerlijke quiche met lekker veel knoflook en oude kaas. Lekker voor een dagje zonder vlees. Serveer er een groene salade bij.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 300 gr spinazie

  • 150 gr oude kaas

  • 5 plakken bladerdeeg (of maak zelf quichedeeg)

  • 200 gr halfvolle kwark of crème fraîche

  • 2 eieren

  • 1 handje pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze enkele minuten in wat olie tot de ui glazig begint te worden.
  • Voeg de spinazie toe (eventueel in delen) en roerbak deze mee tot de spinazie geslonken is. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen en druk daarna in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit. Breng het mengsel op smaak met peper en een klein beetje zout, en laat alles helemaal afkoelen.
  • Vet ondertussen een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg of het zelfgemaakte deeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop in een ruime kom de eieren los met de kwark en breng op smaak met peper en wat zout. Klop de spinazie erdoor. Rasp de kaas en meng deze ook door het eiermengsel. Giet het mengsel op de quichebodem en verdeel de pijnboompitten over de spinaziequiche.
  • Bak de quiche met spinazie en oude kaas in 40 minuten gaar – dek hem de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie als de quiche te bruin wordt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Ineke

    Genoten van de hartige taart! Het recept van de bodem ben ik ook blij mee.

    1 september 2020 at 17:41
    • Reply Sandra

      Fijn om te horen Ineke!

      3 september 2020 at 14:22

    Reactie achterlaten