Voor een dagje zonder vlees kies ik regelmatig voor een quiche. Want in quiche kun je zoveel lekkers stoppen, dat je vlees helemaal niet mist. En reken maar dat dat het geval is bij deze spinaziequiche met oude kaas. In de quiche gaat lekker veel kaas, en die geeft de taart zijn smaak. Kies dan ook voor een lekkere, pittige oude kaas. De pijnboompitjes bovenop de quiche maken het extra lekker.
Stukje spinaziequiche over?

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er een stukje overblijft, want deze spinaziequiche is om je vingers erbij op te eten zo lekker! Maar mocht het wel gebeuren dat er een puntje overblijft, dan is dat alleen maar heel erg fijn.
Lunchtip
De volgende dag kun je die namelijk prima eten als lunch, zeker weten dat je collega’s jaloers op je zijn als je jouw punt spinaziequiche staat op te warmen op kantoor. Eventueel kun je er nog een kleine salade bij maken. Makkelijk & zo lekker!
Meer quiche recepten
Als jij ook erg van quiches houdt, dan vind je deze prei shoarma quiche en deze quiche met broccoli en cheddar vast ook erg lekker!
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.

Spinaziequiche met oude kaas
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 300 gr spinazie
- 150 gr oude kaas
- 5 plakken bladerdeeg (of )
- 200 gr halfvolle kwark of crème fraîche
- 2 eieren
- 1 handje pijnboompitten
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze enkele minuten in wat olie tot de ui glazig begint te worden.
- Voeg de spinazie toe (eventueel in delen) en roerbak deze mee tot de spinazie geslonken is. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen en druk daarna in een vergiet zoveel mogelijk vocht eruit. Breng het mengsel op smaak met peper en een klein beetje zout, en laat alles helemaal afkoelen.
- Vet ondertussen een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg of het zelfgemaakte deeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop in een ruime kom de eieren los met de kwark en breng op smaak met peper en wat zout. Klop de spinazie erdoor. Rasp de kaas en meng deze ook door het eiermengsel. Giet het mengsel op de quichebodem en verdeel de pijnboompitten over de spinaziequiche.
- Bak de quiche met spinazie en oude kaas in 40 minuten gaar – dek hem de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie als de quiche te bruin wordt.
Voedingswaarden

4 Reacties
Kathelijne
28 juni 2021 at 10:06Super lekker!
Sandra
30 juni 2021 at 10:51Het is hier in huis ook echt een favoriet recept, blij om te horen dat het jou ook gesmaakt heeft Kathelijne!
Ineke
1 september 2020 at 17:41Genoten van de hartige taart! Het recept van de bodem ben ik ook blij mee.
Sandra
3 september 2020 at 14:22Fijn om te horen Ineke!