bijgerechten

Spitskoolsalade met mandarijn en noten

Spitskoolsalade met mandarijn

Deze spitskoolsalade is erg lekker als bijgerecht maar is ook een prima lunch, handig als je wat spitskool over hebt van een ander recept, bijvoorbeeld deze spitskool ovenschotel met gehakt. Zo’n spitskool is namelijk vaak erg groot en de kans is groot dat je wat kool overhoudt. Lekker verwerken tot deze salade dus! Zeker als je al voorgesneden spitskool gebruikt, is deze salade in een handomdraai klaar. Maar je kunt uiteraard ook gewoon een spitskool kopen en deze zelf fijn snijden.

Salade met spitskool en fruit

Traditioneel combineert een spitskoolsalade heel goed met mandarijn. Maar mandarijntjes zijn natuurlijk maar een paar maanden per jaar in het seizoen, aan het einde van het jaar, terwijl spitskool al vanaf juni in het seizoen is. Gelukkig kun je spitskool ook heel goed combineren met ander (seizoens)fruit. Denk aan blauwe bessen of bramen bijvoorbeeld.

Spitskoolsalade met mandarijn en noten

0 from 0 votes
Course: Lunch, BijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Bereidingstijd

15

minutes
Calorieën

196

kcal

Een gezonde lunchsalade met spitskool, mandarijn en noten.

Ingrediënten

  • 300 gr spitskool

  • 100 gr ongezouten noten (cashews zijn erg lekker maar een mix van noten is ook heel lekker)

  • 4 mandarijnen

  • 15 gr bieslook

  • 75 ml (magere) yoghurt

  • citroensap, peper en zout

Bereiding

  • Snijd de spitskool fijn en hak de noten grof.
  • Hak de bieslook fijn en roer deze door de yoghurt. Breng de yoghurtdressing op smaak met citroensap, peper en zout en meng door de spitskool.
  • Pel de mandarijnen en verwijder het witte vlies zoveel mogelijk. Verdeel de mandarijnen in partjes of snijd ze zoals op de foto overdwars in plakken voor een mooi effect.
  • Meng de mandarijn door de salade, bestrooi met de noten en serveer de spitskoolsalade direct.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt de mandarijn ook vervangen door ander fruit dat in het seizoen is. Zo zijn bramen of blauwe bessen er ook erg lekker in.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Meneer de Jong

    Moet er niet wat honing door die yoghurt?
    Met alleen citroen, peper en zout wordt het bekkentrekkend zuur.

    15 juli 2019 at 12:49
    • Reply Sandra

      Haha! Ieder zijn smaak natuurlijk, een lepeltje honing erdoor kan absoluut!

      15 juli 2019 at 12:59

    Reactie achterlaten