Deze spitskoolsalade is erg lekker als bijgerecht maar is ook een prima lunch, handig als je wat spitskool over hebt van een ander recept, bijvoorbeeld deze spitskool ovenschotel met gehakt. Zo’n spitskool is namelijk vaak erg groot en de kans is groot dat je wat kool overhoudt. Lekker verwerken tot deze salade dus! Zeker als je al voorgesneden spitskool gebruikt, is deze salade in een handomdraai klaar. Maar je kunt uiteraard ook gewoon een spitskool kopen en deze zelf fijn snijden.
Salade met spitskool en fruit
Traditioneel combineert een spitskoolsalade heel goed met mandarijn. Maar mandarijntjes zijn natuurlijk maar een paar maanden per jaar in het seizoen, aan het einde van het jaar, terwijl spitskool al vanaf juni in het seizoen is. Gelukkig kun je spitskool ook heel goed combineren met ander (seizoens)fruit. Denk aan blauwe bessen of bramen bijvoorbeeld.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
2 Reacties
Meneer de Jong
15 juli 2019 at 12:49Moet er niet wat honing door die yoghurt?
Met alleen citroen, peper en zout wordt het bekkentrekkend zuur.
Sandra
15 juli 2019 at 12:59Haha! Ieder zijn smaak natuurlijk, een lepeltje honing erdoor kan absoluut!