Deze spitskoolsalade is erg lekker als bijgerecht maar is ook een prima lunch, handig als je wat spitskool over hebt van een ander recept, bijvoorbeeld deze spitskool ovenschotel met gehakt.
Zo’n spitskool is namelijk vaak erg groot en de kans is groot dat je wat kool overhoudt. Lekker verwerken tot deze salade dus!
Extra snel klaar: spitskoolsalade met voorgesneden kool
Zeker als je al voorgesneden spitskool gebruikt, is deze salade in een handomdraai klaar. Maar je kunt uiteraard ook gewoon een spitskool kopen en deze zelf fijn snijden. Dat is ook echt niet zoveel werk.
Salade met spitskool en mandarijn
Traditioneel combineert een spitskoolsalade heel goed met mandarijn. En ook met sinaasappel! Maar mandarijntjes en sinaasappels zijn natuurlijk maar een paar maanden per jaar in het seizoen, aan het einde van het jaar.
Variatietips met ander fruit
Dit terwijl spitskool al vanaf juni in het seizoen is. Gelukkig kun je spitskool ook heel goed combineren met ander (seizoens)fruit. Denk aan blauwe bessen of bramen bijvoorbeeld.
Ook fijngesneden lucifertjes appel zijn heerlijk in deze salade, dus je kunt er volop mee variëren!
Spitskoolsalade – waarbij serveren?
Als je deze frisse salade als bijgerecht gaat serveren, heb ik wel een paar lekkere suggesties voor je! Zo vind ik een salade altijd een heerlijk bijgerecht naast één van mijn quiche recepten.
Ook lekker: serveer deze salade met wat gebakken aardappels bij deze overheerlijke kaasschnitzels.
Spitskoolsalade bewaren
Heb je een restje van de salade over? Als je die bewaart in een goed luchtdicht bakje, kun je het prima nog een dag bewaren. Lekker als lunch (handig om mee te nemen als werklunch naar kantoor!) of als bijgerecht bij het avondeten.
Als het kan, zou ik wel de nootjes apart bewaren, die kunnen namelijk een beetje slap worden in de spitskoolsalade, en juist die bite van de noten is zo lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Meneer de Jong
15 juli 2019 at 12:49Moet er niet wat honing door die yoghurt?
Met alleen citroen, peper en zout wordt het bekkentrekkend zuur.
Sandra
15 juli 2019 at 12:59Haha! Ieder zijn smaak natuurlijk, een lepeltje honing erdoor kan absoluut!