bijgerechten

Spitskoolsalade met noten en yoghurtdressing

Spitskoolsalade met noten en yoghurtdressing

Deze spitskoolsalade is erg lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld gevulde puntpaprika’s met kikkererwten. Zeker als je al voorgesneden spitskool gebruikt, is deze salade in een handomdraai klaar. Maar je kunt uiteraard ook gewoon een spitskool kopen en deze zelf fijn snijden.

Recept spitskoolsalade met yoghurt en noten

(voor 4 personen)

  • 300 gr gesneden spitskool (zak)
  • 100 gr ongezouten noten (amandelen zijn bij mij favoriet maar een mix van verschillende¬†noten is ook heerlijk)
  • 8 paar takjes peterselie
  • 5 el yoghurt
  • citroensap, peper en zout

Hak de noten grof. Hak de peterselie fijn en roer deze door de yoghurt. Breng de yoghurtdressing verder op smaak met citroensap, peper en zout en meng door de spitskool. Bestrooi met de noten en serveer de spitskoolsalade direct.

Deze spitskoolsalade is erg lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld gevulde puntpaprika’s.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Meneer de Jong

    Moet er niet wat honing door die yoghurt?
    Met alleen citroen, peper en zout wordt het bekkentrekkend zuur.

    15 juli 2019 at 12:49
    • Reply Sandra

      Haha! Ieder zijn smaak natuurlijk, een lepeltje honing erdoor kan absoluut!

      15 juli 2019 at 12:59

    Reactie achterlaten