Zelf spritsen maken is een leuk klusje. Het recept is vrij eenvoudig maar het deeg is wat anders dan deeg voor de meeste koekjes, het is wat zachter. Daardoor kun je het in een spuitzak doen en er die bekende spritskoekjes-vorm mee maken.
Zelf spritsen maken
Eigenlijk zijn dit spritsen 2.0, want je dipt ze in witte chocolade en bestrooit ze met pistachenootjes. Een lekkere variatie op het klassieke recept! Natuurlijk kun je dit ook weglaten, of vervang de witte chocolade door melkchocolade of pure chocolade als je dat lekkerder vindt. Ook kun je andere nootjes gebruiken, zo blijf je eindeloos variëren met dit recept!
Wrijfdeeg


Om spritsen te maken, maak je gebruik van een zogenaamd ‘wrijfdeeg’. Dit mag je heel letterlijk nemen, want je wrijft de ingrediënten voor de spritsen inderdaad door elkaar. Met je handen dus! Door gebruik te maken van dit wrijfdeeg worden je spritsen lekker bros. Als je wilt zien hoe je zo’n deeg maakt, kun je deze video van Rutger bakt eens bekijken.
Bleek deeg
Het is belangrijk dat je de koekjes niet te lang bakt. Deze koekjes kenmerken zich juist doordat ze nog vrij bleek zijn. De baktijd in het recept is een indicatie want elke oven is weer anders. Hou de koekjes dus goed in de gaten als je ze aan het bakken bent, en haal ze eruit zodra de randjes van de koeken beginnen te kleuren.
De smaak te pakken gekregen? Bekijk dan hier alle koekjes-recepten op mijn blog!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties