weekendgerechten

Stamppot met pastinaak

Vandaag de hele dag buiten geweest, dus ontzettend rozig en dan heb je wel trek in een lekker stamppotje. Ik had een recept voor een stamppot met pastinaak gevonden, nou heb ik bij mijn weten nog nooit pastinaak gegeten (!) dus dat wilde ik wel eens proberen. Deze groente ziet er niet heel aantrekkelijk uit, maar ik was prettig verrast over de smaak. Er zit een lekker zoetje aan en de smaak deed me nog het meest denken aan die van wortel.

Ik heb flink wat aanpassingen gedaan in het recept maar de basis komt uit het tijdschrift Boodschappen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600-800 gr kruimige aardappels (afhankelijk van kleine/grote eters)
  • 2 preien
  • 600-800 gr pastinaak (afhankelijk van kleine/grote eters)
  • 4 tenen knoflook
  • 4 zalmfilets
  • 2 bekertjes crème fraiche
  • bieslook of peterselie

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de prei in dikke ringen en kook de aardappels en prei in wat water met zout in 20 minuten gaar. Schil en snijd de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Leg deze samen met de knoflooktenen (nog in de schil) op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pastinaak in 20 minuten gaar op 200 graden.

Maak ondertussen een sausje van de crème fraiche en de kruiden. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak of grill deze gaar. Giet de aardappels en de prei af, schep er een deel van de crème fraiche over en doe de pastinaak erbij. Knijp de knoflook uit en doe deze er ook bij. Stamp alles met een pureestamper en serveer de puree met de zalm en de rest van de saus.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten