Het seizoen voor lekkere stamppot recepten is weer aangebroken! Natuurlijk kun je gaan voor een klassieke boerenkoolstamppot, hete bliksem of hutspot. Maar wist je dat je van veel meer soorten groenten een lekkere stamppot kunt maken? Met veldsla bijvoorbeeld maak je in een handomdraai een lekker stamppotje. Een stamppot met veldsla is namelijk lang niet zo bewerkelijk als bijvoorbeeld de versie met boerenkool. Nadat de aardappels zijn gekookt, stamp je de sla er simpelweg doorheen. Lekker makkelijk!
Welke aardappels voor stamppot?
Om deze stamppot met veldsla – en iedere andere stamppot – te maken, kies je altijd voor kruimige aardappels. Vastkokende aardappels laten zich veel minder makkelijk mooi fijnstampen. Bekende kruimige aardappelsoorten zijn bijvoorbeeld Eigenheimers of Doré. Wist je trouwens dat je de aardappels na het koken het beste door een pureeknijper kunt halen voor het beste resultaat? Dan wordt je puree veel smeuiiger dan wanneer je een stamper gebruikt. Maar, het is maar net waar je zin in hebt. Soms is een grove puree ook erg lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!


Nog geen reacties