Menu
Hoofdgerechten / kip

Stamppot met veldsla

Stamppot met veldsla

Het seizoen voor lekkere stamppot recepten is weer aangebroken! Natuurlijk kun je gaan voor een klassieke boerenkoolstamppot, hete bliksem of hutspot. Maar wist je dat je van veel meer soorten groenten een lekkere stamppot kunt maken? Met veldsla bijvoorbeeld maak je in een handomdraai een lekker stamppotje.

Veldsla stamppot

Een stamppot met veldsla is namelijk lang niet zo bewerkelijk als bijvoorbeeld de versie met boerenkool. Nadat de aardappels zijn gekookt, stamp je de sla er simpelweg doorheen. Lekker makkelijk!

Welke aardappels voor stamppot?

Om deze stamppot met veldsla – en iedere andere stamppot – te maken, kies je altijd voor kruimige aardappels. Vastkokende aardappels laten zich veel minder makkelijk mooi fijnstampen. Bekende kruimige aardappelsoorten zijn bijvoorbeeld Eigenheimers of Doré.

Wist je trouwens dat je de aardappels na het koken het beste door een pureeknijper kunt halen voor het beste resultaat? Dan wordt je puree veel smeuïger dan wanneer je een stamper gebruikt. Maar, het is maar net waar je zin in hebt. Soms is een grove puree ook erg lekker!

Meer stamppot recepten

Ook lekker zijn deze spinaziestamppot of deze stamppot met witlof.

Stamppot met veldsla

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

650

kcal

Weer eens wat anders: een veldsla stamppot met gebakken kipfilet gevuld met ham en kaas erbij. Een simpel maar smakelijk maaltje.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 600 gr 600 kruimige aardappels

  • 75 gr 75 veldsla

  • 75 gr 75 zure room

  • 1 el 1 pesto

  • 2 2 kipfilets

  • 2 plakken 2 ham

  • 2 plakken 2 jonge kaas

Bereiding

  • Kook de aardappels in een klein laagje met wat zout tot ze goed gaar zijn, dit duurt 15-20 minuten.
  • Sla ondertussen de kipfilets plat en leg op elke kipfilet een plak ham en een plak kaas. Vouw de kipfilets dubbel, breng op smaak met zout en peper en zet eventueel vast met een paar keukenprikkers.
  • Bak de kipfilets in wat olijfolie aan beide kanten gaar en goudbruin. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper of haal de aardappels door een pureeknijper.
  • Roer de zure room en pesto door de puree en meng de veldsla erdoor. Serveer de stamppot met veldsla met de kipfilet.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept veldsla stamppot

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter