Oeiii, dit is lekker! Sticky kip met mango – de naam van het recept zegt het al. Heerlijk kleverige stukjes zoete kip met mango. Serveer met rijst voor een eenvoudig maar heerlijk maaltje!
Sticky kip met mango en rijst
Warm fruit in een gerecht, het blijft een beetje omstreden. Maar kip en mango zijn nu eenmaal een geweldige combinatie. Dat zie je ook in deze lunchsalade met gerookte kip en mango bijvoorbeeld. En dit sticky kip recept bewijst het ook maar weer eens!


Zachte stukken kippendij maak je klaar in een marinade van suiker, kurkuma, gember, sojasaus…. Dat moet toch wel lekker worden?
Pittige kip met rijst
Maar dat zoet heeft ook een beetje tegenwicht nodig. Daarom is het lekker om dit deze sticky kip met mango ook wat rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig? Verwijder dan in ieder geval de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper.
Je kunt natuurlijk ook minder peper toevoegen of het helemaal weglaten als je er echt niet van houdt. Laat je de peper helemaal weg? Voeg dan wat extra bosui toe, dat breekt het zoete van de sticky kip ook.
Sticky kip met mango voorbereiden


Superhandig: je kunt dit sticky kip recept prima voorbereiden! De smaken kunnen dan lekker op elkaar inwerken, het wordt er zeker niet minder lekker op dus.
De saus zal dan wel iets indikken. Ik raad je aan om bij het opwarmen een scheutje water toe te voegen. Dan zal de saus weer wat vloeibaarder worden. Laat vervolgens rustig opwarmen en weer indikken tot de gewenste dikte.
Bewaren en restjes


In de koelkast kun je de sticky kip ongeveer 2 dagen bewaren, in een goed luchtdichte doos. Een restje doet het ook erg goed als lunch!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Nelleke
13 februari 2023 at 15:18Beste Sandra,
Smaakt dit gerecht ook met kipfilet ipv kippendijen?
Sandra
19 februari 2023 at 19:48Hoi Nelleke, dat moet zeker kunnen! Kipfilet is over het algemeen iets droger dan kippendij (het is minder vet) en heeft dus ook wat minder smaak, maar omdat je met de saus heel veel smaak toevoegt aan het gerecht, denk ik dat het alsnog heel lekker is met kipfilet! Laat je het me weten?