snel klaar

Stokbrood met champignons en geitenkaas

Stokbrood met champignons en geitenkaas en walnotenpesto

Dit broodje bomvol herfstsmaken smaakt echt heerlijk bij een kop warme soep op een koude herfstdag. Ik moet bekennen dat ik echt gek ben op de herfst, zeker qua koken! Ik ben dol op herfstgroenten zoals champignons en sterke kruiden als tijm. Geen wonder dat beiden terugkomen in dit recept. En, omdat we nu nog op het randje van de herfst zitten is dit mijn laatste kans om dit heerlijke broodje nog even met jullie te delen.

Het idee voor dit recept haalde ik trouwens uit het magazine Boodschappen.

Recept stokbrood met champignons en geitenkaas

(voor 2 personen)

  • 1 ciabatta
  • 30 gram geitenkaas
  • 250 gr champignons
  • 2 tl gedroogde tijm
  • handje rucola

Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak ze in wat olijfolie gaar en bestrooi met de tijm.

Besmeer de onderste helft van de ciabatta met geitenkaas. Beleg het stokbrood met de gebakken champignons en een flinke pluk rucola.

Om het broodje nog lekkerder te maken besmeer de je bovenste helft met zelfgemaakte walnotenpesto.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Marijke

    Lekker zeg! Gek op champignons!

    28 januari 2016 at 07:44
  • Reply Eef

    Oh la la de klinkt als een heerlijke lunch! Champignon zijn favoriet bij mij en samen met de geitenkaas en zelfgemaakte walnoten pesto, yum :D

    27 januari 2016 at 11:34
  • Reply Daniëlle

    Hmm lekker!!

    27 januari 2016 at 10:30
  • Reactie achterlaten