Menu
bijgerechten

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

Stokbrood met mozzarella

Soep als avondeten is lekker makkelijk, maar alleen een kopje soep is natuurlijk niet genoeg. Daar moet nog iets bij! Je zou er natuurlijk gewoon stokbrood met kruidenboter bij kunnen serveren, maar als je een keer wat meer wilt uitpakken, is dit stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven een zeer goed idee.

Kaas overload

Bestaat er zoiets als teveel kaas? In mijn wereld niet! Wees dan ook zeker niet te zuinig met het bestrooien van het stokbrood met geraspte kaas. Als je lekker veel gebruikt, vormen zich mooie draden die de stukken brood met elkaar verbinden. Binnenin het stokbrood zit kruidenboter en nóg meer kaas (mozzarella). Zalig!

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

5 from 1 vote
Course: BijgerechtCuisine: BorrelhapDifficulty: Eenvoudig
Voor

3

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

385

kcal

Een heerlijk bijgerecht bij soep, als onderdeel van een buffet, bij de bbq of zelfs als borrelhapje: stokbrood met mozzarella, kruidenboter en nog meer kaas!

Ingrediënten

  • 1 afbak-stokbrood

  • 0,5 bakje kruidenboter

  • 1 bol mozzarella

  • 100 gr geraspte kaas (cheddar of gewone kaas)

Bereiding

  • Snijd het stokbrood 12 keer in, maar probeer dit niet helemaal tot de bodem te doen. Dit lukt niet altijd en als een paar plakken per ongeluk toch tot de bodem zijn ingesneden, is dat helemaal geen ramp!
  • Besmeer de sneetjes stokbrood nu voorzichtig met wat kruidenboter.
  • Snijd de mozzarella in 12 plakjes en vul elk sneetje met een plakje mozzarella. Vouw het stokbrood voorzichtig in aluminiumfolie maar laat de bovenkant open. Bestrooi het brood aan de bovenkant royaal met de geraspte kaas.
  • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wordt de kaas te bruin? Vouw het folie dan voorzichtig dicht, zonder dat het de kaas raakt (anders blijft de kaas aan het folie plakken)
Recept stokbrood met mozzarella

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter