bijgerechten

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

Stokbrood met mozzarella

Soep als avondeten is lekker makkelijk, maar alleen een kopje soep is natuurlijk niet genoeg. Daar moet nog iets bij! Je zou er natuurlijk gewoon stokbrood met kruidenboter bij kunnen serveren, maar als je een keer wat meer wilt uitpakken, is dit stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven een zeer goed idee.

Kaas overload

Bestaat er zoiets als teveel kaas? In mijn wereld niet! Wees dan ook zeker niet te zuinig met het bestrooien van het stokbrood met geraspte kaas. Als je lekker veel gebruikt, vormen zich mooie draden die de stukken brood met elkaar verbinden. Binnenin het stokbrood zit kruidenboter en nóg meer kaas (mozzarella). Zalig!

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: BorrelhapDifficulty: Eenvoudig
Voor

3

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

385

kcal

Een heerlijk bijgerecht bij soep, als onderdeel van een buffet, bij de bbq of zelfs als borrelhapje: stokbrood met mozzarella, kruidenboter en nog meer kaas!

Ingrediënten

  • 1 afbak-stokbrood

  • 0,5 bakje kruidenboter

  • 1 bol mozzarella

  • 100 gr geraspte kaas (cheddar of gewone kaas)

Bereiding

  • Snijd het stokbrood 12 keer in, maar probeer dit niet helemaal tot de bodem te doen. Dit lukt niet altijd en als een paar plakken per ongeluk toch tot de bodem zijn ingesneden, is dat helemaal geen ramp!
  • Besmeer de sneetjes stokbrood nu voorzichtig met wat kruidenboter.
  • Snijd de mozzarella in 12 plakjes en vul elk sneetje met een plakje mozzarella. Vouw het stokbrood voorzichtig in aluminiumfolie maar laat de bovenkant open. Bestrooi het brood aan de bovenkant royaal met de geraspte kaas.
  • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wordt de kaas te bruin? Vouw het folie dan voorzichtig dicht, zonder dat het de kaas raakt (anders blijft de kaas aan het folie plakken)

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten