Menu
bijgerechten

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

Stokbrood met mozzarella

Soep als avondeten is lekker makkelijk, maar alleen een kopje soep is natuurlijk niet genoeg. Daar moet nog iets bij! Je zou er natuurlijk gewoon stokbrood met kruidenboter bij kunnen serveren, maar als je een keer wat meer wilt uitpakken, is dit stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven een zeer goed idee.

Kaas overload

Bestaat er zoiets als teveel kaas? In mijn wereld niet! Wees dan ook zeker niet te zuinig met het bestrooien van het stokbrood met geraspte kaas. Als je lekker veel gebruikt, vormen zich mooie draden die de stukken brood met elkaar verbinden. Binnenin het stokbrood zit kruidenboter en nóg meer kaas (mozzarella). Zalig!

Stokbrood met mozzarella – lekker bij soep

Het liefst serveer ik dit kaas-stokbrood als bijgerecht bij een kop soep. Want alleen een kop soep is voor mij niet genoeg als avondeten, daar wil ik nog iets bij! Deze heerlijke mozzarella-tosti bijvoorbeeld, of dit kaas-stokbrood dus.

Dit stokbrood met mozzarella en kruidenboter smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij een kom van deze licht pittige paprikasoep. Of bij een kom mosterdsoep met spekjes, ook heerlijk.

Stokbrood met mozzarella

Stokbrood met mozzarella, kruidenboter en kaas uit de oven

Een heerlijk bijgerecht bij soep, als onderdeel van een buffet, bij de bbq of zelfs als borrelhapje: stokbrood met mozzarella, kruidenboter en nog meer kaas!
4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

 • 1 afbak-stokbrood
 • 0,5 bakje kruidenboter
 • 1 bol mozzarella
 • 100 gr geraspte kaas (cheddar of gewone kaas)

Zo maak je het

 • Snijd het stokbrood 12 keer in, maar probeer dit niet helemaal tot de bodem te doen. Dit lukt niet altijd en als een paar plakken per ongeluk toch tot de bodem zijn ingesneden, is dat helemaal geen ramp!
 • Besmeer de sneetjes stokbrood nu voorzichtig met wat kruidenboter.
 • Snijd de mozzarella in 12 plakjes en vul elk sneetje met een plakje mozzarella. Vouw het stokbrood voorzichtig in aluminiumfolie maar laat de bovenkant open. Bestrooi het brood aan de bovenkant royaal met de geraspte kaas.
 • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wordt de kaas te bruin? Vouw het folie dan voorzichtig dicht, zonder dat het de kaas raakt (anders blijft de kaas aan het folie plakken)

Voedingswaarden

Calories: 385kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept stokbrood met mozzarella

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter

  Beoordeling recept