Stroopwafel boterkoek, klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik kwam op het idee door een leuk koffiezaakje bij ons hier in het dorp. Het heet Koffie & Lekkers en ze verkopen er…. Juist! Dat ‘lekkers’ varieert nog wel eens, maar heel regelmatig hebben ze boterkoek met stroopwafel in het assortiment. Zo lekker dat ik ze thuis eens probeerde na te maken. Mijn nieuwe collega’s vroegen zich namelijk af wanneer ik nou eens iets uit mijn oven mee naar kantoor zou nemen. Nou, bij deze ;-)
Boterkoek met stroopwafel


Voor een echt goede stroopwafel mag je me bijna wakker maken. Wat is dat toch lekker. En ook een goede boterkoek is niet te versmaden. Dus deze twee ultiem Nederlandse lekkernijen samen, dat moet wel iets heerlijks op leveren. En ja, deze stroopwafel boterkoek is echt heel lekker! Een klassiek recept voor boterkoek, gevuld met veel kleine stukjes stroopwafel. Heerlijk!
Tip tussendoor: ook deze variant met lavendel en citroen is heel lekker en erg bijzonder!
Boterkoek recept


Het fijne aan boterkoek, vind ik dat het beslag echt zó gemaakt is. Met een kwartiertje schuif je jouw baksel al de oven in. De koek hoeft ook niet heel lang te bakken – 25 minuten maar – dus je kunt al heel snel smullen van jouw eigen gebakken lekkers!
Voor het recept heb je wel een boterkoekvorm nodig. Het handige aan zo’n vorm is dat hij aan de onderkant een ingebouwd ‘mes’ heeft, waarmee je de koek heel eenvoudig los kunt snijden van de rand. Mocht je die nog niet in huis hebben, dan raad ik je aan even een kijkje te nemen op deze website.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties