Menu
zoet

Stroopwafel boterkoek

Stroopwafel boterkoek

Stroopwafel boterkoek, klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik kwam op het idee door een leuk koffiezaakje bij ons hier in het dorp. Het heet Koffie & Lekkers en ze verkopen er…. Juist! Dat ‘lekkers’ varieert nog wel eens, maar heel regelmatig hebben ze boterkoek met stroopwafel in het assortiment. Zo lekker dat ik ze thuis eens probeerde na te maken. Mijn nieuwe collega’s vroegen zich namelijk af wanneer ik nou eens iets uit mijn oven mee naar kantoor zou nemen. Nou, bij deze ;-)

Boterkoek met stroopwafel

boterkoek met stroopwafel

Voor een echt goede stroopwafel mag je me bijna wakker maken. Wat is dat toch lekker. En ook een goede boterkoek is niet te versmaden. Dus deze twee ultiem Nederlandse lekkernijen samen, dat moet wel iets heerlijks op leveren. En ja, deze stroopwafel boterkoek is echt heel lekker! Een klassiek recept voor boterkoek, gevuld met veel kleine stukjes stroopwafel. Heerlijk!

Tip tussendoor: ook deze variant met lavendel en citroen is heel lekker en erg bijzonder!

Boterkoek recept

boterkoek met stroopwafel

Het fijne aan boterkoek, vind ik dat het beslag echt zó gemaakt is. Met een kwartiertje schuif je jouw baksel al de oven in. De koek hoeft ook niet heel lang te bakken – 25 minuten maar – dus je kunt al heel snel smullen van jouw eigen gebakken lekkers!

Voor het recept heb je wel een boterkoekvorm nodig. Het handige aan zo’n vorm is dat hij aan de onderkant een ingebouwd ‘mes’ heeft, waarmee je de koek heel eenvoudig los kunt snijden van de rand. Mocht je die nog niet in huis hebben, dan raad ik je aan even een kijkje te nemen op deze website.

Stroopwafel boterkoek

4 from 6 stemmen
Gang: TussendoorKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor ca

12

stukken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

338

kcal

Stroopwafel en boterkoek – twee heerlijke Nederlandse lekkernijen in één baksel: boterkoek met stroopwafel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 roomboter + extra om in te vetten

  • 200 gr 200 kristalsuiker

  • 250 gr 250 bloem

  • 5 5 stroopwafels

  • 2 2 eieren

  • 1 snuf 1 zout

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een boterkoekvorm in met boter.
  • Klop de boter en de suiker romig met de mixer. Voeg één van de eieren toe en klop nog een keer goed door.
  • Voeg nu beetje bij beetje de bloem en het snufje zout toe en klop tussendoor steeds goed door met de mixer, zodat de bloem wordt opgenomen in het deeg.
  • Snijd de stroopwafels in heel kleine blokjes en meng ongeveer drie van de vijf stroopwafels door het deeg. Bekleed de vorm met het deeg. Dit gaat het best door het deeg uit te smeren met de bolle kant van een lepel (maak deze tussendoor steeds even nat).
  • Verdeel de rest van de blokjes stroopwafel over de boterkoek en druk de stukjes koek in het deeg.
  • Klop het tweede ei los en bestrijk de stroopwafel boterkoek ermee. Bak de koek in 25 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Bewaar de boterkoek met stroopwafel in een goed luchtdichte doos, dan blijft deze een paar dagen lekker.
Recept boterkoek met stroopwafel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter