Suikerbrood, zo lekker! Die smeltende stukjes suiker in het zoete brood, heerlijk! Een beetje boter erop (of niet) en je hebt een heerlijke toevoeging aan het ontbijt, of een lekker tussendoortje bij een kop thee. Net als bij ander brood is ook suikerbrood zelf maken wel eventjes een klusje. Maar het is het wel waard, want hoe leuk is het om zelfgebakken suikerbrood op tafel te zetten?
Parelsuiker


Voor het maken van suikerbrood wordt vaak parelsuiker gebruikt. Deze grove stukken harde suiker worden gemaakt uit samengeperste kristalsuiker. Tijdens het bakken smelt deze suiker niet. Je ziet parelsuiker soms ook als topping van een ontbijtkoek.
Je kunt parelsuiker meestal niet in de supermarkt krijgen, maar bij goed gesorteerde kookwinkels kun je het waarschijnlijk wel vinden. Een goed alternatief zijn suikerklontjes! Deze smelten wel iets meer dan parelsuiker, en zijn dan ook wat zachter. Eigenlijk ook wel heel erg lekker want dit smelt een beetje weg in het deeg…
Amandelspijs


Om een variatie te maken op het traditionele suikerbrood, stop je in deze variant kleine blokjes amandelspijs toe aan het deeg. Dat maakt het brood nog wat smeuïger, erg lekker!
Bewaar het brood na het bakken niet al te lang, vers is het echt het lekkerste. Je kunt ook overwegen om de helft van het brood in te vriezen voor later, dan blijft het langer vers. Eenmaal gebakken of ontdooid zou ik het binnen twee dagen opeten.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties