snel klaar

Taco’s met gehakt en bonen

Taco's met gehakt en bonen

Hmmmm, taco’s! Deze taco’s met gehakt en bonen vullen goed en met een paar lekkere bijgerechten en sausjes (guacemole! zure room! geraspte kaas! chilisaus!) maak je er echt een zalig gerecht van. Ook heel fijn: dit is echt een snelle maaltijd. Je bakt de tacoschelpen in een kwartiertje af in de oven, en ondertussen maak je de vulling klaar voor de taco’s. Hiervoor hoef je enkel wat smaakmakers en groenten te snijden en het gehakt te rullen. Een blikje bonen erbij en je kunt binnen twintig minuten aan tafel!

Lekker met je handen eten

Hoe eet jij deze taco’s met gehakt? Je kunt dit gerecht echt niet netjes eten… Ik probeer het vaak met mijn handen te eten, maar zodra ik in de schelp bijt, knalt deze uit elkaar! Daarom maak ik er altijd maar een soort schotel van: ik vul de taco’s met gehakt en plet ze daarna met mijn vork, zodat de schelpen breken. Dan verdeel ik er zure room, guacemole, chilisaus en geraspte kaas overheen en dan begin ik met eten. Het ziet er niet uit, maar lekker is het wel ;-)

Recept taco’s met gehakt en bonen

Taco's

(voor 4 personen)

  • 12 tacoschelpen
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 400 gr kidneybonen
  • geraspte kaas
  • Voor erbij: crème fraiche / zure room,  zoete chilisaus & guacemole

Zo maak je de taco’s met gehakt & bonen

  • Bak de taco’s 15 minuten in een oven van 125 graden.
  • Fruit ondertussen de fijngesneden knoflook, ui en rode peper in wat olijfolie. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
  • Rul het gehakt bij het groentenmengsel en voeg zodra het gehakt gaar is, de bonen, de paprikapoeder en de komijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel 5-10 minuten rustig pruttelen en schep het regelmatig om.
  • Vul de taco’s met het gehakt-bonenmengsel en serveer met de crème fraiche, geraspte kaas, chilisaus en guacemole.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten