Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vlees

Taco’s met gehakt en bonen

Taco's met gehakt en bonen

Hmmmm, taco’s! Deze taco’s met gehakt en bonen vullen goed en met een paar lekkere bijgerechten en sausjes (guacemole! zure room! geraspte kaas! chilisaus!) maak je er echt een zalig gerecht van. Ook heel fijn: dit is echt een snelle maaltijd. Je bakt de tacoschelpen in een kwartiertje af in de oven, en ondertussen maak je de vulling klaar voor de taco’s. Hiervoor hoef je enkel wat smaakmakers en groenten te snijden en het gehakt te rullen. Een blikje bonen erbij en je kunt binnen twintig minuten aan tafel!

Lekker met je handen eten

Hoe eet jij deze taco’s met gehakt? Je kunt dit gerecht echt niet netjes eten… Ik probeer het vaak met mijn handen te eten, maar zodra ik in de schelp bijt, knalt deze uit elkaar! Daarom maak ik er altijd maar een soort schotel van: ik vul de taco’s met gehakt en plet ze daarna met mijn vork, zodat de schelpen breken. Dan verdeel ik er zure room, guacemole, chilisaus en geraspte kaas overheen en dan begin ik met eten. Het ziet er niet uit, maar lekker is het wel ;-)

Recept taco’s met gehakt en bonen

Taco's

Hmmmm, taco’s! Deze taco’s met gehakt en bonen vullen goed en met een paar lekkere bijgerechten en sausjes (guacemole! zure room! geraspte kaas! chilisaus!) maak je er echt een zalig gerecht van. Ook heel fijn: dit is echt een snelle maaltijd. Je bakt de tacoschelpen in een kwartiertje af in de oven, en ondertussen maak je de vulling klaar voor de taco’s. Hiervoor hoef je enkel wat smaakmakers en groenten te snijden en het gehakt te rullen. Een blikje bonen erbij en je kunt binnen twintig minuten aan tafel!

Lekker met je handen eten

Hoe eet jij deze taco’s met gehakt? Je kunt dit gerecht echt niet netjes eten… Ik probeer het vaak met mijn handen te eten, maar zodra ik in de schelp bijt, knalt deze uit elkaar! Daarom maak ik er altijd maar een soort schotel van: ik vul de taco’s met gehakt en plet ze daarna met mijn vork, zodat de schelpen breken. Dan verdeel ik er zure room, guacemole, chilisaus en geraspte kaas overheen en dan begin ik met eten. Het ziet er niet uit, maar lekker is het wel ;-)

Recept taco’s met gehakt en bonen

Taco's

Dit taco recept komt uit de TexMex keuken. Ben jij net zo’n van van deze keuken als ik? Dan ga je ook blij worden van deze TexMex recepten: nacho’s met gehakt uit de oven en cheesy enchiladas met kip.

Taco's met gehakt en bonen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Taco’s met gehakt en bonen

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: Tex-MexNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

940

kcal

Lekker met je handen eten: taco’s met gehakt en bonen. Dit maaltje staat binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten

 • 12 tacoschelpen

 • 1 rode peper

 • 2 uien

 • 2 rode paprika’s

 • 4 tenen knoflook

 • 500 gr rundergehakt

 • 1 tl paprikapoeder

 • 1 tl komijn

 • 400 gr kidneybonen

 • 150 gr geraspte kaas

 • Voor erbij: crème fraiche / zure room,  zoete chilisaus & guacemole

Bereiding

 • Bak de tacoschelpen 15 minuten in een oven van 125 graden.
 • Fruit ondertussen de fijngesneden knoflook, ui en rode peper in wat olijfolie. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
 • Rul het gehakt bij het groentenmengsel en voeg zodra het gehakt gaar is, de bonen, de paprikapoeder en de komijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel 5-10 minuten rustig pruttelen en schep het regelmatig om.
 • Vul de taco’s met het gehakt-bonenmengsel en serveer met de crème fraiche, geraspte kaas, chilisaus en guacemole.

Opmerkingen

 • Geraspte kaas over? Wist je dat je dit prima kan invriezen? Eenmaal open bederft het namelijk snel.
Recept taco's met gehakt

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter