weekendgerechten

Taco’s met uienchutney

Taco's met uienchutney

Een galant gerecht kun je dit niet noemen, maar eens in de zoveel tijd mag ik graag taco’s eten! Deze zijn lekker fris doordat je ze serveert met een lekkere salade.

Recept Taco’s met uienchutney

voor 4 personen

  • 12 tacoschelpen
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el + 1 tl komijnpoeder
  • 2 el + 1 tl paprikapoeder
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika’s
  • 1 rode peper
  • 3 el honing
  • 3 el balsamico-azijn
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper & zout

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Snipper 1 rode ui en snijd 1 rode paprika in blokjes. Snijd de rode peper fijn. Fruit de uim, paprika, de helft van de rode peper, 1 tl komijnpoeder en 1 tl paprikapoeder ongeveer vijf minuten. Voeg de honing en balsamicoazijn toe en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Hak de tenen knoflook grof. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt met de knoflook en de andere helft van de rode peper een paar minuten. Voeg 1 el komijnpoeder en 1 el paprikapoeder toe en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Snijd de andere rode ui in ringen, snijd de komkommer in blokjes en snijd de andere rode paprika in blokjes. Meng deze groenten tot een salade en breng op smaak met een beetje citroensap.

Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking en vul ze met de groenten, gehakt en de paprika-uienchutney.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten