Menu
tips & trucs

Tip: rijst koken – hoe doe je dat? Zo maak je perfect gekookte rijst!

Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar

Rijst koken – het lijkt zo makkelijk maar toch mislukt het vaak. Bij mij tenminste wel… Ik kook de rijst droog waardoor hij verbrand, of ik gebruik juist teveel water waardoor de rijst zompig wordt… Een hele tijd terug vond ik in een tijdschrift een heel makkelijke truc om perfecte rijst te koken. Volgens mij was het in delicious magazine. Sinds ik deze methode volg, heb ik altijd perfect gekookte, mooi droge rijst (op die ene keer na dat ik het vuur vergat dan… Toen zat ik met een portie verbrande rijst!) Ik deel ‘m dan ook graag met jullie!

Recept perfect gekookte rijst

  • 1 koffiekopje rijst per persoon
  • 1 koffiekopje water per persoon

Zo maak je de rijst

  • Doe de rijst in een pan en giet er koud water over. Kneed de rijst goed door en giet af. Herhaal dit drie keer.
  • Doe nu de afgemeten hoeveelheid water erbij, reken 1 kopje water per kopje rijst. Op deze manier krijg je mooi droge rijst. Als je ‘m graag iets natter wilt kun je 1,5 kopje water per kopje rijst aanhouden.
  • Breng de rijst op halfhoog vuur aan de kook en draai het vuur laag zodra de rijst begint te koken. Laat 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Draai na tien minuten het vuur uit en laat nog tien minuten nastomen met het deksel op de pan.
  • Klaar is je perfect gekookte rijst!

Met je perfect gekookte rijst kun je natuurlijk allerlei lekkere recepten maken. Maak bijvoorbeeld nasi of een lekkere rijstschotel met veel groenten. Ook deze Beef Teriyaki is een echte aanrader. Heb je deze tip gebruikt en werkt hij bij jou ook? Of heb je misschien een nóg betere tip voor rijst koken? Laat het me weten in de comments!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter