Menu
desserts

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

Damesgeluk - meringue met lemoncurd en frambozen

Dit toetje van meringue met lemoncurd en frambozen heb ik niet zelf bedacht. Elk jaar ga ik met drie vriendinnen naar het Foodfestival aan de Zaan. Een superleuk foodfestival in Wormerveer. Elk jaar staan er zo’n 60 foodtrucks en natuurlijk gaan we steeds weer andere dingen proberen.

Worstenbroodjes en meringue met lemoncurd

Er is echter één zaakje waar we elk jaar weer terugkomen. Het is een foodtruckje dat worstenbroodjes verkoopt, maar gek genoeg staat er ook een waanzinnig lekker toetje op hun kaart. Ze noemen het ‘damesgeluk’ en ja, dat is een perfecte naam.

Damesgeluk

Het toetje bestaat uit knapperige meringue, lobbige slagroom, friszure lemoncurd en vers fruit… Superlekker en de naam Damesgeluk is dan ook erg toepasselijk. Al kun je mannen er ook blij mee maken ;-) Ik maakte een eigen variant van dit toetje: een grote meringue met lemoncurd en frambozen.

Variatietips

Tip: in plaats van lemoncurd kun je ook frambozencurd, mandarijnencurd of passievruchtencurd gebruiken. En je kunt natuurlijk ook lekker experimenteren met verschillende soorten fruit. Frambozen zijn heerlijk, maar denk ook eens aan aardbei of mango.

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

5 from 1 stem
Gang: ToetjeKeuken: ZomersNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

1

hour 
Calories

293

kcal

Meringue, lobbig geklopte slagroom, lemon curd en vers fruit. Dit makkelijke toetje is de zomer op je bord!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 3 3 eiwitten

  • 150 gr 150 suiker

  • 4 el 4 (het liefst zelfgemaakt, check mijn recept voor lemon curd)

  • 100 ml 100 slagroom

  • 125 gr 125 frambozen

  • poedersuiker

Bereiding MERINGUE MET FRAMBOZEN EN LEMONCRUD

  • Verwarm de oven voor op 110 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel zes minuten mixen, op de hoogste stand.
  • Doe het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en vier grote meringues op de bakplaat. Zelf probeer ik om de randen ietsje hoger op te spuiten zodat je een soort bakje krijgt, waar je de lemoncurd straks in kunt doen, maar dit hoeft natuurlijk niet persé!
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues in een uur gaar. Laat de schuimpjes afkoelen op de bakplaat in de oven.
  • Schep de lemoncurd in de meringues en garneer met wat lobbig geklopte slagroom en frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Opmerkingen

  • Meringue kun je erg goed bewaren. Je kunt dus prima extra meringuenestjes bakken en deze in een goed afsluitbare doos bewaren voor later.
Toetje meringue lemon curd

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Lianne
    15 november 2017 at 15:27

    Wauw, dat ziet er lekker uit en ook echt een verrukkelijke foto zeg. :)

    Reply

Laat een reactie achter