desserts

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

Damesgeluk - meringue met lemoncurd en frambozen

Elk jaar ga ik met drie vriendinnen naar het Foodfestival aan de Zaan. Een superleuk foodfestival in Wormerveer. Elk jaar staan er zo’n 60 foodtrucks en natuurlijk gaan we steeds weer andere dingen proberen. Er is echter één zaakje waar we elk jaar weer terugkomen. Het is een foodtruckje dat worstenbroodjes verkoopt, maar gek genoeg staat er ook een waanzinnig lekker toetje op hun kaart. Ze noemen het ‘damesgeluk’ en ja, dat is een perfecte naam.

Damesgeluk

Knapperige meringue, friszure lemoncurd… Superlekker en de naam Damesgeluk is dan ook erg toepasselijk. Al kun je mannen er ook blij mee maken ;-) Ik maakte een eigen variant van dit toetje: een grote meringue met lemoncurd en frambozen. Tip: in plaats van lemoncurd kun je ook frambozencurd gebruiken.

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: ZomersDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

1

hour 
Calories

293

kcal

Meringue, lobbig geklopte slagroom, lemon curd en vers fruit. Dit makkelijke toetje is de zomer op je bord!

Ingrediënten

  • 3 eiwitten

  • 150 gr suiker

  • 4 el (het liefst zelfgemaakt, check mijn recept voor lemon curd)

  • 100 ml slagroom

  • 125 gr frambozen

  • poedersuiker

Bereiding MERINGUE MET FRAMBOZEN EN LEMONCRUD

  • Verwarm de oven voor op 110 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel zes minuten mixen, op de hoogste stand.
  • Doe het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en vier grote meringues op de bakplaat. Zelf probeer ik om de randen ietsje hoger op te spuiten zodat je een soort bakje krijgt, waar je de lemoncurd straks in kunt doen, maar dit hoeft natuurlijk niet persé!
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues in een uur gaar. Laat de schuimpjes afkoelen op de bakplaat in de oven.
  • Schep de lemoncurd in de meringues en garneer met wat lobbig geklopte slagroom en frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Opmerkingen

  • Meringue kun je erg goed bewaren. Je kunt dus prima extra meringuenestjes bakken en deze in een goed afsluitbare doos bewaren voor later.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Lianne

    Wauw, dat ziet er lekker uit en ook echt een verrukkelijke foto zeg. :)

    15 november 2017 at 15:27
  • Reactie achterlaten