Menu
desserts

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

Damesgeluk - meringue met lemoncurd en frambozen

Dit toetje van meringue met lemoncurd en frambozen heb ik niet zelf bedacht. Elk jaar ga ik met drie vriendinnen naar het Foodfestival aan de Zaan. Een superleuk foodfestival in Wormerveer. Elk jaar staan er zo’n 60 foodtrucks en natuurlijk gaan we steeds weer andere dingen proberen.

Worstenbroodjes en meringue met lemoncurd

Er is echter één zaakje waar we elk jaar weer terugkomen. Het is een foodtruckje dat worstenbroodjes verkoopt, maar gek genoeg staat er ook een waanzinnig lekker toetje op hun kaart. Ze noemen het ‘damesgeluk’ en ja, dat is een perfecte naam.

Damesgeluk

Het toetje bestaat uit knapperige meringue, lobbige slagroom, friszure lemoncurd en vers fruit… Superlekker en de naam Damesgeluk is dan ook erg toepasselijk. Al kun je mannen er ook blij mee maken ;-) Ik maakte een eigen variant van dit toetje: een grote meringue met lemoncurd en frambozen.

Variatietips

Tip: in plaats van lemoncurd kun je ook frambozencurd, mandarijnencurd of passievruchtencurd gebruiken. En je kunt natuurlijk ook lekker experimenteren met verschillende soorten fruit. Frambozen zijn heerlijk, maar denk ook eens aan aardbei of mango.

Damesgeluk - meringue met lemoncurd en frambozen

Toetje: meringue met lemoncurd en frambozen

Meringue, lobbig geklopte slagroom, lemon curd en vers fruit. Dit makkelijke toetje is de zomer op je bord!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 150 gr suiker
  • 4 el lemon curd
  • 100 ml slagroom
  • 125 gr frambozen
  • poedersuiker

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 110 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Blijf het mengsel zes minuten mixen, op de hoogste stand.
  • Doe het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en vier grote meringues op de bakplaat. Zelf probeer ik om de randen ietsje hoger op te spuiten zodat je een soort bakje krijgt, waar je de lemoncurd straks in kunt doen, maar dit hoeft natuurlijk niet persé!
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues in een uur gaar. Laat de schuimpjes afkoelen op de bakplaat in de oven.
  • Schep de lemoncurd in de meringues en garneer met wat lobbig geklopte slagroom en frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Notities

Meringue kun je erg goed bewaren. Je kunt dus prima extra meringuenestjes bakken en deze in een goed afsluitbare doos bewaren voor later.

Voedingswaarden

Calories: 293kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Toetje meringue lemon curd

1 Reactie

  • Lianne
    15 november 2017 at 15:27

    Wauw, dat ziet er lekker uit en ook echt een verrukkelijke foto zeg. :)

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept